mandje (0)
SEIZOEN 2017/2018Openingstijden Theaterkassa

De Theaterkassa is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur en één uur voor aanvang van een voorstelling. Zodra de voorstelling begint, wordt de Theaterkassa gesloten. Tijdens deze openingstijden is de Theaterkassa ook telefonisch te bereiken.

Aanvang voorstellingen

De meeste voorstellingen in theater De Lievekamp beginnen om 20.15 uur. Familievoorstellingen en matinees kennen een afwijkende aanvangstijd. Op uw toegangskaart staat altijd de juiste tijd vermeld. Te laat komen is voor artiesten en andere bezoekers zeer storend. Na aanvang van een voorstelling is het niet meer mogelijk de zaal te betreden en vervalt uw recht op de gereserveerde stoelen. Het niet op tijd aanwezig zijn voor een voorstelling geeft geen recht op restitutie van de toegangskaarten.

Mindervaliden

Theater De Lievekamp beschikt over aangepaste faciliteiten voor bezoekers die slecht ter been zijn of aangewezen zijn op een rolstoel. In de Rabo Zaal en in de Grote Zaal zijn speciale rolstoelplaatsen beschikbaar. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, verzoeken wij u tijdig te reserveren. Wij houden dan rekening met uw komst.

Service voor slechthorenden

De Grote Zaal van theater De Lievekamp is voorzien van een meeluistersysteem dat gebruikmaakt van een FM-zender.

U kunt bij de kassa een ontvanger met lus (als u een gehoorapparaat draagt) of een ontvanger met oortjes,(als u geen gehoorapparaat gebruikt) afhalen.

Zonder deze ontvanger werkt het systeem niet. Om de ontvanger met lus te gebruiken dient u uw gehoorapparaat in de T-stand te zetten. Theaterbezoekers met een pacemaker wordt ontraden om een ontvanger met lus te gebruiken. De medewerkers van de Theaterkassa kunnen u hier nader over informeren.

Het gebruik van de ontvanger is kosteloos.U kunt de ontvanger na afloop bij de gastvrouw/heer inleveren.

De Rabo Zaal en Theater Marag hebben geen meeluistersysteem.

Fotograferen, video- en/of geluidsopnamen

Het is niet toegestaan om tijdens een voorstelling te fotograferen, te filmen of geluidsopnamen te maken zonder toestemming van de directie. Dit is niet alleen storend voor de artiesten en het overige publiek, ook kan de artiest of het gezelschap op grond van beeldrechten uw materiaal in beslag nemen.

Mobiele telefoon

Bezoekers van De Lievekamp worden vriendelijk doch dringend verzocht hun mobiele telefoon volledig uit te schakelen tijdens een voorstelling. Behalve dat dit hinderlijk is in de zaal, storen de telefoons ook op de zenders van de technische apparatuur. Dit geldt ook voor telefoons met een trilfunctie. Indien u bereikbaar moet zijn, kunt u gebruik maken van het oproepsysteem. Onze kassamedewerkers helpen u graag.

Inleidingen

Theater De Lievekamp organiseert bij dansvoorstellingen, toneelproducties en bij klassieke concerten vaak inleidingen. Door het bijwonen van dergelijke inleidingen kan het publiek goed geïnformeerd de voorstelling c.q. het concert bijwonen. De inleidingen zijn voor het publiek altijd gratis.
Tijdens een inleiding zal een regisseur, een dramaturg, een acteur/actrice, of een educatief medewerker van het desbetreffende gezelschap nader ingaan op de voorstelling. Hij kan bijvoorbeeld een korte toelichting geven op het stuk, in combinatie met de werkwijze van de regisseur, of op de keuze van bepaalde klassieke stukken (bij concerten). Er wordt ook nader ingegaan op het maakproces van een voorstelling, van de allereerste repetitie, tot de eerste try-out, tot de laatste try-out, tot de première.

Wijzigingen

Wijzigingen in het programma worden u voor zover mogelijk schriftelijk medegedeeld.
Geef eventuele wijzigingen van uw adres en/of telefoonnummer dan ook tijdig door.

Stoelophogers

Voor de allerkleinste bezoekers beschikt theater De Lievekamp over stoelophogers. Voor aanvang van alle familievoorstellingen zijn de stoelophogers verkrijgbaar in het theater.

Garderobe

In verband met veiligheid en vluchtwegen is het niet toegestaan om jassen mee de zaal in te nemen. De Lievekamp heeft de beschikking over een bewaakte en tevens gratis garderobe. Deze blijft bewaakt tot sluitingstijd van het Theatercafé.

Algemene voorwaarden

Theater De Lievekamp is lid van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties in Nederland. De algemene VSCD voorwaarden zijn dan ook van toepassing. Deze zijn gedeponeerd bij de rechtbank te Amsterdam op 26 november 2002 onder nummer 268/2002.