mandje (0)
SEIZOEN 2017/2018

Dansen met de vijand

Donderdag 26 april 2018 - aanvang 20.15 uur

foto
Deze voorstelling wordt zonder pauze gespeeld.
"Een verrassend klein juweel", "Indrukwekkend docudrama" en "Een echte aanrader". De jubelende recensies van zowel vakpers als publiek over 'Dansen met de vijand' waren in 2016 unaniem.


Deze succesvolle muziektheaterproductie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Paul Glaser, heeft bij velen diepe indruk gemaakt. Op veler verzoek wordt deze voorstelling dit seizoen nogmaals in de theaters gespeeld. In zijn zoektocht naar een verborgen familiegeschiedenis stuit Paul Glaser op het onvoorstelbare verhaal van zijn Tante Roosje. Zij was een Joodse danslerares van wie de echtgenoot in de Tweede Wereldoorlog sympathiseert met de NSB. Ondanks alles probeert Tante Roosje door te gaan met haar leven, haar werk en haar idealen. Dit waargebeurde verhaal confronteert haar neef met dat 'goed' en 'fout' niet altijd zo simpel aan te wijzen zijn. En dat uiteindelijk iedereen verantwoordelijk is voor zijn eigen daden. 'Dansen met de vijand' wordt omlijst met muziek uit de jaren dertig en met originele beelden uit het Polygoonjournaal.
MusicalJournaal.nl: "'Dansen met de vijand' is een prachtige en historische voorstelling met veel vernieuwende en inspirerende aspecten (...) een echte aanrader."
Kijk ook eens naar Het Achterhuis
Meer informatie is te vinden op:
www.tante-roosje.com

< terug naar de beginpagina

reserveren

Entree (1e rang / 2e rang)
€ 26.00 / € 22.00 *

excl. € 1,25 ticketfee

Locatie
Grote Zaal

Genre
muziektheater / show

eind