mandje (0)
SEIZOEN 2016/2017

Pinkpop | Rowwen Hèze

De liefde, de muziek, de herinnering

Vrijdag 19 mei 2017 - aanvang 20.15 uur

foto
Acteur Huub Stapel en Henriëtte Tol zijn toegevoegd aan de cast van 'Pinkpop, een muzikaal liefdesverhaal'. Voorafgaande aan de voorstelling vindt om 19.15 uur een gratis inleiding plaats in de Ronde Foyer. Deze inleiding wordt verzorgd door Huub Stapel en duurt ongeveer 30 minuten. De voorstelling wordt gespeeld zonder pauze.
Wie herinnert zich nog de doorbraak van The Police in 1979? De sprong van Eddie Vedder, voorman van Pearl Jam, in 1992? Wie zag The Rolling Stones twee jaar geleden dan toch nog optreden? Veel muziekliefhebbers koesteren deze én andere goede herinneringen aan Pinkpop, het oudste jaarlijks terugkerend popfestival ter wereld.


Dit festival vormt het decor voor een grootschalige muziektheaterproductie met speciaal voor deze voorstelling geschreven muziek van Rowwen Hèze, live door de band gespeeld.
Naast Huub Stapel spelen Henriëtte Tol, Suzan Seegers en Michel Sluysmans de belangrijkste rollen. Samen met een ensemble van acteurs én veel beeldmateriaal uit het rijke Pinkpop-archief brengen Toneelgroep Maastricht en Rowwen Hèze een ode aan de liefde én aan Pinkpop.
“Huub Stapel en Henriëtte Tol ontroeren als ouder echtpaar in Pinkpop”
“Zo schuiven heden en verleden in de regie van Servé Hermans mooi in elkaar. Zo mooi, dat er geen enkele ruimte is gelaten voor applaus na de liedjes – de voorstelling is één vloeiend geheel.”
**** NRC

“…Pinkpop is niet alleen voor wie dit feest van binnen en buiten kent. Het festival vormt vooral het decor van dit liefdesverhaal, terwijl met name de helende werking van muziek op het menselijk geheugen onderstreept: Het helpt herinneringen. Uiteindelijk wint het verhaal deze voorstelling.”
**** Telegraaf

“De nieuwe nummers die voor de voorstelling werden geschreven passen zo goed dat ze ondergeschikt lijken. Daardoor kunnen uiteindelijk de acteurs de avond dragen en krijgt Pinkpop de accenten die dit emotionele verhaal verdient.”
**** Telegraaf
Meer informatie is te vinden op:
www.toneelgroepmaastricht.nl
www.rowwenheze.nl

< terug naar de beginpagina

bel lievekamp
lekker eten


Entree (1e rang / 2e rang)
€ 30.00 / € 25.50 *

excl. € 1,25 ticketfee

Locatie
Grote Zaal

Genre
muziektheater / show

Verwachte eindtijd
22.15 uur

eind