Wat is er anders?

We streven ernaar om je weer een vertrouwd avondje uit te bieden in De Lievekamp. Sommige dingen gaan dan echter niet zoals je van ons gewend bent. Op deze pagina leggen we uit wat er precies is veranderd in ons theater met betrekking tot je theaterbezoek. We hopen op je begrip hiervoor; we doen het immers samen! 

 


 

Alle veranderingen op een rij

Zaalindeling: waar mag je zitten?

Onze zaalindeling is gewijzigd, zodat we voldoende afstand in acht kunnen nemen.

Naast wie mag je zitten?

Iedereen uit hetzelfde huishouden mag naast elkaar plaatsnemen. We houden tussenrijen vrij en we slaan in de rijen waar men kan/mag zitten telkens 2 stoelen over. Woon je niet samen? Dan moet je dus ook in onze theaterzaal afstand houden en 2 stoelen vrijlaten tussen jouw zitplaats en die van de persoon naast je.

 

Door de gewijzigde zaalindeling is ook onze zaalcapaciteit gewijzigd. Bekijk hieronder het verschil tussen de oude en de nieuwe situatie in onze zalen. 


Oude situatie:
Grote Zaal = 650 / Rabo Zaal = 220

Nieuwe situatie:
Grote Zaal = 30 / Rabo Zaal = 30

 

Hygiënemaatregelen

Binnen De Lievekamp zorgen wij voor ruime verspreiding van desinfecterende handgel, zeeppompjes, papieren handdoekjes en oppervlaktesprays. Wij zorgen voor maximale hygiëne: deurknoppen, toiletten, trapleuningen, liftknoppen en andere contactoppervlakten blijven gedesinfecteerd worden. Wij reinigen objecten die aangeraakt kunnen worden door bezoekers regelmatig, denk aan deurklinken en stoelen en leuningen in de zalen.

Groepsreservering

Een groepsreservering is mogelijk. Let op: in de zaal kunnen alleen personen uit hetzelfde huishouden naast elkaar plaatsnemen.

Tijdvakken voor binnenkomst

Bezoekers van voorstellingen in de Grote Zaal worden uitgenodigd in 2 of 3 tijdvakken. Ieder tijdvak bestaat uit maximaal 50 personen. Op basis daarvan worden de groepen geplaceerd in de zaal. Dit proces wordt volledig begeleid door onze medewerkers.

Bij voorstellingen in de Rabo Zaal worden geen tijdvakken gehanteerd.

Looproute

Er is een looproute voor ons theater ontwikkeld. We stimuleren daarbij zoveel mogelijk eenrichtingsverkeer.

Rolstoelplaatsen

Per voorstelling zijn maar 2 rolstoelplekken beschikbaar. Kaarten voor een rolstoelplek moeten telefonisch aangevraagd worden bij de Theaterkassa. We kunnen en mogen bezoekers in een rolstoel niet begeleiden, in verband met de 1,5 meter afstand. De rolstoelgebruiker dient zelf te zorgen voor een begeleider en zal zich op tijd moeten melden bij een medewerker voor placering in de zaal.

Sanitaire voorzieningen

Er mogen maximaal 2 personen tegelijkertijd de toiletruimte betreden. Er zijn reinigingsmiddelen aanwezig, zodat je zelf de toiletbril kunt desinfecteren. Wanneer je vooraf of tijdens de voorstelling onverhoopt naar het toilet moet, kun je daarna in principe niet terugkeren naar jouw plaats in de zaal.

PIN only

In ons theater kun je alleen met PIN betalen. 

Horeca gesloten

Onze bars zijn gesloten; helaas mogen er geen drankjes mee de zaal in en is ons Theatercafé na afloop gesloten.

Garderobe

Onze garderobes zijn niet in gebruik. Jassen/tassen gaan mee de zaal in en mag je opgevouwen op de lege stoel naast je neerleggen.

Lift

Wij beperken het aantal personen dat tegelijkertijd gebruikmaakt van de lift, om de 1,5 meter afstand zoveel mogelijk te handhaven. 

Mondkapjes

Er geldt in heel Nederland per 1 december de verplichting een mondkapje te dragen in winkels en andere publiek-toegankelijke ruimten zoals musea, parkeergarages, bibliotheken, theaters en concertzalen. Voor kinderen geldt de verplichting vanaf de leeftijd van 13 jaar.

Ook bij binnenkomst in De Lievekamp is het verplicht een mondkapje te dragen. Dit geldt ook wanneer je je verplaatst binnen het theater. Tijdens de voorstelling, als je op je stoel zit, mag je het mondkapje afdoen. Ook al onze medewerkers dragen een mondkapje.

Een spatscherm (faceshield) bedekt de neus en mond niet volledig, en geldt daarom niet als wettelijk alternatief voor een mondkapje.