vrijdag
09
sep

Carel Kraayenhof Quartet

100 jaar Piazzolla

Rabo Zaal - 20:15 uur
Klassieke muziek en opera

Bandoneonist Carel Kraayenhof, pianist Juan Pablo Dobal, bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos eren deze avond hun muzikale idool én vader van de tango nuevo Astor Piazzolla, ter gelegenheid van zijn honderdste geboortejaar. Instrumentale juweeltjes worden afgewisseld met kleurrijke persoonlijke verhalen van Carel en zijn muzikale compañeros.

Voor bandoneonist Carel Kraayenhof is Astor Piazzolla een muzikale godfather, een ware held, die zijn hele leven beïnvloed en gevormd heeft. Vanaf dat eerste moment op die hotelkamer, waarop Piazzolla aan Kraayenhof vroeg “Speel eens wat voor me jongen”, was de liefde wederzijds. Het leven van de grote Hollander met zijn Argentijnse hartklop blijft voor altijd verbonden met de geniale Argentijnse Maestro. Als vader van de tango nuevo nodigde Piazzolla Carel persoonlijk uit om te soleren in zijn Tango Apasionado. Bij het optreden van Kraayenhof tijdens het koninklijk huwelijk (de vertolking van Adios Nonino) werden veel mensen diep geroerd door de melancholische én krachtige muziek van Piazzolla.

Als Carel het muzikale kind is van Piazzolla, dan zijn bassist Jaap Branderhorst en violist Bert Vos zijn kleinkinderen. Ook pianist Juan Pablo Dobal, afkomstig uit Buenos Aires, had al op jonge leeftijd een warme band met Piazzolla’s muziek. Hij begeleidde Amelita Baltar, de geliefde van Piazzolla en eerste vertolkster van zijn ballades en liederen. Al meer dan 10 jaar reizen deze vier tangueros gezamenlijk over de wereld, met hun Sexteto Canyengue en met het Carel Kraayenhof Ensemble. Ook namen zij samen acht CD’s op. Speciaal voor dit programma formeerden zij nu het Carel Kraayenhof Quartet.

Lees hier de recensie van NRC over de voorstelling 100 jaar Piazzolla.

Bekijk hier het hele programma dat wordt gespeeld tijdens deze voorstelling.

  • Carel Kraayenhof Quartet Foto Hessel Stuut 1
  • Carel Kraayenhof Quartet Foto Hessel Stuut 3
  • Carel Kraayenhof Quartet Foto Hessel Stuut 6
  • Carel Kraayenhof Quartet Foto Hessel Stuut 7

Deze externe inhoud is geblokkeerd vanwege je cookie instellingen. Accepteer cookies om de inhoud te zien.

  • Carel Kraayenhof Quartet Foto Hessel Stuut 4
  • Carel Kraayenhof Quartet Foto Hessel Stuut 10