vrijdag
31
jan

Het Zwanenmeer

Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Grote Zaal - 19:00
Dans
vanaf 16,00 excl. ticket fee Bestel kaarten

Bestaat er een ballet dat meer tot de verbeelding spreekt dan ‘Het Zwanenmeer’? Het is hét hoogtepunt van het klassiek-romantische ballet. Marius Petipa was in topvorm toen hij in 1894 de choreografie maakte op de schitterende muziek van Tsjaikovski. De versie van het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan betovert jong en oud.

Zoals we van dit gezelschap gewend zijn, wordt dit sprookjesachtige ballet voorzien van indrukwekkende decors en schitterende kostuums. ‘Het Zwanenmeer’ vertelt het liefdesverhaal van prins Siegfried en Odette, een beeldschone prinses die door een tovenaar is ontvoerd en veranderd is in een zwanenkoningin.

Balletrepetitie om 17.30 uur | Voorafgaand aan de uitvoering van ‘Het Zwanenmeer’ zal er om 17.30 uur een balletrepetitie en warming-up plaatsvinden. Dansliefhebbers kunnen deze repetitie gratis bijwonen. Tussen repetitie en voorstelling zijn er diverse belegde broodjes te koop bij de bar in het Theatercafé. 

"“Een adembenemende uitvoering van de dansklassieker (…) geweldige staaltjes van ballettechniek. Naast de solisten verdient het corps de ballet een geweldig compliment.”"
Brabants Dagblad