dinsdag
20
feb

Happy in Holland

Charlotte Ha en Mei Ling Wan-Im

Rabo Zaal - 20:15 uur
Toneel

Voor Chinees-Indisch restaurant Hong Kong is het doek gevallen. Het tijdperk is over. Nooit meer babi pangang, foe yong hai of tjap tjoy op zondagavond. Maar wat is er gebeurd met de glimlachende, zwijgende vrouw die je witte bakjes meegaf? En met dat lieve dochtertje, dat vrolijk kroepoek stond in te pakken? In Happy in Holland doorbreekt de inmiddels volwassen geworden dochter het stilzwijgen. Wie is haar moeder eigenlijk? Wat wilde ze van het leven? Wie zou haar ideale dochter zijn geweest?  Wat volgt is een aaneenschakeling van luchtige botsingen tussen moeder en dochter, waarin we alles te horen krijgen, maar het meeste onuitgesproken blijft.

Regisseur Char Li Chung en schrijvers Sun Li en Tjyying Liu, restaurantkinderen van het eerste uur, gaan samen op zoek naar de wortels van hun bestaan. 
Hoe koester je het verleden, als je er eigenlijk alleen maar heel hard van wil wegrennen? Een liefdevol vaarwel, zoals alleen zij dat kunnen.

"De binnen- en de buitenwereld van dit culinaire fenomeen komen in de toneeltekst van het schrijversduo Sun Li en Tjyying Liu buitengewoon slim samen."
De Volkskrant

Tip van de programmeur

Happy in Holland is een geslaagde theaterproductie over een moeder en haar dochter in een Chinees-Indisch restaurant. Door middel van snelle scènewisselingen krijgen we een uniek kijkje in de wereld van de hardwerkende mensen in deze horecasector. We zien de twee hoofdpersonen – gespeeld door Mei Ling Wan-Im en Charlotte Ha - worstelen met de vraag waar ze nu eigenlijk bij horen en waar ze zich thuis voelen. In Happy in Holland gaan ze op zoek naar de wortels van hun bestaan. Het decor van deze voorstelling wordt gevormd door een groot aantal lichtreclames van Chinese restaurants. Hierin speelt zich een (h)eerlijke mix af van humor en heimwee. Theater zoals theater hoort te zijn: de lach en de traan zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.