woensdag
20
mrt

EXIT

Circumstances

Grote Zaal - 20:15 uur
Dans

Maak kennis met het indrukwekkende Vlaamse circus- en dansgezelschap Circumstances! In hun acrobatische dansvoorstelling Exit ontmoeten vier individuen elkaar. Ze wervelen om elkaar heen en vinden zo steeds weer een nieuwe dimensie in het decor. Met perfecte lichaamsbeheersing bewegen zij in een grote, indrukwekkende installatie met een draaiende muur en zwevende deuren. Ze drijven elkaar aan, botsen, klimmen, zoeken de grenzen van hun eigen lichaam en van balans op. Het publiek zit op het puntje van zijn stoel en wordt telkens weer verrast. De dansers houden elkaar in evenwicht, maar brengen elkaar ook uit balans. Dans en circus smelten moeiteloos samen in een flirt met risico…

"EXIT is een speelse en geraffineerde combinatie van acrobatiek, dans, slapstick en evenwichtskunst. Het werk van de jonge choreograaf Piet Van Dycke blinkt uit door een organische mix van lichtvoetigheid en zwaarte."
De Volkskrant (Annette Embrechts)

tip van de programmeur

Eén van de meest indrukwekkende voorstellingen die ik afgelopen seizoen zag, was de voorstelling Exit. Een geslaagde mix van acrobatiek, dans en circus. En dat allemaal in een verbluffend hoog tempo. De basis van deze productie wordt gevormd door een intrigerend en indrukwekkend decor van twee verdiepingen, bestaande uit draaiende muren en zwevende deuren. In dit decor gaan vier mannen op atletische wijze een bijzonder avontuur met elkaar aan, waarin alles om timing en evenwichtskunst draait. Als bezoeker kom je ogen tekort bij deze uitvoering van Exit. Een spannende voorstelling voor jong én oud met zowel verwondering als bewondering.