zaterdag
30
nov

André Manuel

Dreejkezoew

Rabo Zaal - 20:15
Cabaret
vanaf 18,50 excl. ticket fee Bestel kaarten

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bestel je kaarten met korting via de Theaterkassa!

Cabaretier André Manuel duikt in zijn meest recente programma in de gitzwarte én dartele geest van Dreejkezoew. De geest van wie? Die van Dreejkezoew: een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens.

Al sinds de ontdekking van de hemel dendert deze politiek incorrecte hork door de Nedersaksische geschiedenis, als Herman Finkers on speed. De voorstelling is actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk en uiterst geestig. ‘Dreejkezoew’ ging vorig jaar in première en werd vol lof door de pers ontvangen. Zo schreef De Volkskrant: “Manuel evenaart zijn meesterstuk in een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma.” Rumoerig? Mission completed!

 

""Dreejklezoew is een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma." (...) 'Wat niet moet worden vergeten is dat André Manuel óók de personificatie is van de uitdrukking ‘grote bek, klein hartje’. Die andere, gevoelige kant komt tot uiting in de prachtige gitaarliedjes die hij zingt. De schakeling tussen het vloeken en tieren in de conferences en de romantische gitaarliedjes maakt zijn cabaret dynamisch.'"
Volkskrant
""Hij neemt absoluut geen blad voor de mond. Onderwerpen die bij andere cabaretiers inmiddels in de taboesfeer zijn beland, neemt Manuel op de korrel. Ontwapenend schiet hij uit de heup." (...) Strijdbaarheid en onbevangen vrolijkheid gaan bij André Manuel als boezemvrienden hand in hand.""
Meppeler Courant
""Zijn zestiende voorstelling doet in het niets denken aan de rauwe, grimmige beginperiode van zijn carrière (...) Hij heeft zich gepositioneerd. Obstinaat, nou nee. Gul en hartelijk, eigenlijk. Dat betekent niet dat de spanning er af is. Het is een volstrekt onzinnige benadering om van de cabaretier Manuel te verwachten dat hij zich 'politiek correct'manifesteert (...) Scherp gesneden en effectief.""
Dagblad van het Noorden
"(...) Met Dreejklezoew bewijst hij nog steeds een intrigerende cabaretier te zijn." (...) Op de beste momenten is André Manuels aanklacht tegen fascisme scherp, grappig en akelig actueel.""
NRC Next