zaterdag
15
apr

Waylon

Gewoon Willem

Grote Zaal - 20:15 uur
Muziek

Willem, een oer Hollandse naam. Een naam voor een koning, maar ook de naam van één van Nederlands grootste muzikale talenten. Alleen híj besloot om zijn naam te veranderen naar Waylon.


Waylon zag het als een persoonlijke missie om country, het in het zuiden van Amerika ontstane levenslied, naar de lage landen te brengen. Die lage landen passen hem ondertussen steeds beter, want uiteindelijk blijft hij ook ‘Gewoon Willem’ uit de klei van Apeldoorn. Daar lag de basis van zijn eigen levenslied; hij zong het al die jaren in een andere taal, maar dat is volgens hem niet langer nodig.

Het schrijven en uitbrengen van zijn eerste Nederlandstalige album is een eerbetoon aan zijn wortels. Het rood van een geleefd leven, het wit van de rust die hij heeft gevonden en het blauw van de diepgang die hoort bij het ouder worden. Dat alles schreeuwde om liedjes in zijn moerstaal; met de poëzie die hoort bij een levenslied. Samen met de dichters Joost Marsman en Sander Rozenboom van van IOS (Is Ook Schitterend) en poëet Han Kooreneef heeft hij prachtige Nederlandse teksten op mooie melodieën gemaakt. Simpel en diep.

In Gewoon Willem vertelt Waylon anekdotes uit zijn leven en gaat hij graag het gesprek aan met zijn publiek. Naast zijn eigen muziek, zingt Waylon nummers van Nederlandse zangers van de afgelopen 75 jaar, van Robert Long tot André Hazes!