donderdag
28
mei

Henk Poort en de Helden

Grote Zaal - 20:15 uur
Muziektheater
vanaf 11,00 excl. ticket fee Bestel kaarten

Henk Poort hoort bij De Beste Zangers van Nederland. Althans, dat vindt de AVROTROS, die hem uitnodigde deel te nemen aan het gelijknamige TV-programma. Bij 'De Beste Zangers' zingen de artiesten songs buiten hun geijkte repertoire. Henk werd daarom gevraagd te bedenken wie zijn muzikale helden zijn. En dat gaf hem de inspiratie voor het solo-programma 'Henk Poort en de Helden'.

Hierin ontmoeten we zijn voorbeelden en inspiratiebronnen. Dat zijn de helden van het Jordaanlied (Willy en Johnny), de helden van de opera (er klinkt zelfs een beroemd duet!) en de helden uit zijn persoonlijk leven (ver weg en heel dichtbij). Tot zijn verbazing blijkt Henk ook voor anderen een ‘held’… Maar wil hij dat wel? Wat voor verantwoordelijkheid brengt dat met zich mee? In 'Henk Poort en de Helden' klinken de mooiste songs uit opera, musical en het Nederlands repertoire. Ze vormen samen een sterk persoonlijk verhaal.

Tijdens dit programma wordt Henk Poort muzikaal begeleid door pianist Ed Boekee en contrabassist/basgitarist Jurre Hogervorst.