donderdag
08
jun

Introdans

HubClub '23

Rabo Zaal - 19:00 uur
Dans
Dansgezelschap Introdans is een voorloper op het gebied van inclusiviteit. Onder de noemer ‘Iedereen kan dansen’ heeft het gezelschap interactieve projecten ontwikkeld voor het onderwijs, het vrijetijdscircuit en voor talent in de samenleving. Hieruit komt de HubClub'23 voort!

De HubClub '23 is een viering van de kracht van diversiteit. De artiesten van de HubClub '23 zijn onweerstaanbaar en blazen iedereen uit zijn (rol)stoel! 
Tien choreografen uit binnen- en buitenland creëren nieuw werk en gaan aan de slag met de klassiek-modern geschoolde Introdansers én een kleurrijke groep gastdansers uit verschillende werelden. De sfeer is die van een nachtclub: het publiek zit namelijk rond de dansvloer en wordt getrakteerd op acts uit de divers/inclusieve profdanskunst. De line-up bestaat uit een diverse mix van dansers en makers van Introdans en gastmakers en performers, gekleed in spectaculaire kostuums van Bas Kosters. De HubClub’23 is een etalage van onweerstaanbare aantrekkelijke inclusieve danskunst. Bedenker en maker Adriaan Luteijn zei al eerder over de HubClub: “Wie in de zaal zit en zo’n voorstelling ziet, moet denken: hé, dit ben ik!”

Choreografen: Adriaan Luteijn, Perry Gits, Ruben Chi, Rutkay Özpinar, Aristide Rontini, Jordy Dik, Joop Oonk, Sofia Nappi, Jurriën Schobben en Vincenzo Turiano.
Dansers / performers: Jillis Roshanali, Mark van Drunick, Léa Visser, Vincenzo Turiano, Jordy Ruhl, Debbie Ruijter, Aymara Herrero Feria, Sabine van Riel, Eva Eikhout, Jeremy IJssel de Schepper, Orlando Izzo, e.a.


Over de HubClub
De HubClub’23 is een nieuwe productie van Introdans. We tonen de parels van de Nederlandse inclusieve/diverse professionele podiumdanskunst voor een breed publiek. H
et samenkomen van Introdansers met dansers uit verschillende werelden is een concept dat Introdans al langer in praktijk brengt in De Ontmoeting. Een reeks voorstellingen die choreograaf Adriaan Luteijn de afgelopen twintig jaar ontwikkelde. HubClub’23 wordt een ontmoeting in XL formaat die ook voor het eerst op tournee zal gaan, waarbij de zindering van het nachtleven inspiratie biedt voor alle makers en performers. Naast Introdans pionieren veel meer Nederlandse initiatieven al langere tijd op het terrein van de professionalisering van inclusieve danskunst. Introdans zocht aansluiting bij hen en nodigde hen uit voor de HubClub’23. De artiesten vormen tezamen de bonte mensheid: jong, oud, multicultureel, lichamelijk/verstandelijk divers, m/v/x, LHBTQIA+.