woensdag
16
nov

Vind je het gek?

I.s.m. Ypse

Rabo Zaal - 19:30 uur
Theater van de Stad

In Vind je het gek! laten actrice/zangeres Nynka Delcour, pianist Rob Stoop en fotograaf Sanne Willemsen zich inspireren door zes verhaalbrengers met een psychische aandoening. Op zoek naar zichzelf in deze verhalen, onderzoeken en verleggen de artiesten de fragiele scheidingslijn tussen 'normaal' en 'gek'. 

Het is een muzikale, theatrale en visuele reis met uniek, levensecht materiaal en nieuwe Nederlandse liederen. Het publiek wordt meegenomen in het verhaal en uitgedaagd om te voelen waar hun eigen grens ligt. Deze voorstelling is een pleidooi voor openheid over psychische kwetsbaarheid en interessant voor iedereen die direct of indirect met geestelijke gezondheidszorg te maken heeft of hier nieuwsgierig naar is. 

Deze voorstelling is georganiseerd in samenwerking met Ypse, om het taboe op (het praten over) psychische problemen te doorbreken. Het is belangrijk dat er over psychische problemen gesproken kan worden, niet alleen voor degene met de psychische problemen zelf, maar ook voor hun omgeving: hun ouders, broers en zussen, kinderen en andere familieleden en belangrijke naasten.

 

ypse Generalistische basis GGZ, Psychologie en Preventie

Ypse Generalistische Basis GGZ, Psychologie en Preventie, heeft als doel om mensen met allerlei psychische klachten te behandelen en te begeleiden. Ypse gelooft dat voorkomen beter is dan genezen. Daarom biedt Ypse preventie-activiteiten voor alle leeftijden. Preventie is het voorkomen van het ontstaan of verergeren van problemen door op tijd in te grijpen.
Preventie van psychische klachten is belangrijk als jij, of jouw kind in stressvolle of bijzondere omstandigheden verkeren. Extra aandacht voor jezelf of jouw kinderen, aandacht voor de situatie en eventuele klachten, kan leed voorkomen. Ypse biedt diverse (online) trainingen, cursussen in groepsverband, maar ook individuele gesprekken waar nodig. Wij bieden hulp op maat: er wordt altijd gekeken of de geboden hulp aansluit bij de hulpvraag. Indien nodig wordt de omgeving hierbij betrokken. 

 

 


 

Herkenbaar, hartverscheurend en soms keihard lachen

 


 

Deze externe inhoud is geblokkeerd vanwege je cookie instellingen. Accepteer cookies om de inhoud te zien.