woensdag
17
mei

Nederlands Blazers Ensemble

Jamaica

Grote Zaal - 20:15 uur
Muziek

Voor het eerst is het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) afgereisd naar het prachtige Jamaica, een eiland doordrenkt van de reggaemuziek. De blazers zijn door het binnenland getrokken om in de ghetto’s van Kingston artiesten te zoeken om samen muziek mee te maken. Met lokaal beroemde muzikanten én jonge opkomende talenten speelden ze reggae, ska en nog veel meer! Een aantal van deze ervaren en jonge helden is meegekomen naar Nederland en speelt mee tijdens deze voorstelling. Ook wordt via een groot scherm live contact gemaakt met Jamaicaanse muzikanten, die vanaf het eiland mee zullen spelen via de videoverbinding. Zo waan je je op het bijzondere Jamaica: bedwelmend, ontroerend én swingend!

Bezoekers over de voorstelling Troubadours op dinsdag 19 oktober 2021:


“Wat hebben we genoten van de voorstelling Troubadours van het Nederlands Blazers Ensemble samen met het UD festival. Een muzikaal feestje waar we nog steeds van nagenieten. Een prachtige combinatie van blazers met bijzondere snaarinstrumenten zoals het eeuwenoude UD!

Niet alleen met een reis langs mediterrane klanken in mooie composities wisten de muzikanten ons te raken, maar ook met een originele uitvoering van het nummer Albatros, van Fleetwood Mac. Kortom, een concert wat smaakt naar meer!”

- Marjo en André van Veghel


“Onze hoge verwachtingen, door hun jaarlijkse Nieuwjaarsconcerten op tv, maakte het Nederlands Blazers Ensemble live helemaal waar. Het NBE presenteerde een muzikaal feest waarvan we genoten hebben. Gedragen nummers werden sfeervol afgewisseld met bijzondere, opzwepende ritmes. Ze waren veelzijdig creatief in hun show en ook tijdens de verrassende toegift in het Theatercafé!”
- Frans en Anja Boeijen