woensdag
12
apr

Musical Checkpoint Charlie

Grote Zaal - 20:15 uur
Musical

Tickets met jongerenkorting zijn voor deze voorstelling uitverkocht!


Op 13 augustus 1961 werden Oost- en West-Berlijn in één nacht verdeeld door prikkeldraad. In de nieuwe Nederlandse musical Checkpoint Charlie volgen we Berlijners die van de ene op de andere dag vrienden, familie, kansen en mogelijkheden moeten missen, omdat ze niet meer welkom zijn in de andere helft van hun stad. Met in de cast o.a. Linda Verstraten, Sanne den Besten, Wim van den Driessche, Marleen van der Loo.

Het verhaal
De droom van de zangeres die op doorbreken staat, spat uiteen op het fonkelnieuwe prikkeldraad. Ondertussen verkoopt de groenteman, haar vader, zijn waar zoals altijd; hij is tevreden in de DDR. De slenterende grenswachter begrijpt eigenlijk niet wat hij hier doet. Hij praat met de oma die haar kleinkind niet kan bezoeken vanwege de muur.

Die andere kant van de muur: het westen, waar ook niet iedereen tevreden is. Want wat als je bent opgegroeid in het oosten, je je moeder moet missen en je man niets van dit gemis begrijpt? Bij het checkpoint staat de Amerikaanse soldaat op wacht. Hij ziet de mensen die op ‘prikkeldraadzondag’ wakker zijn geworden in een parallelle wereld. Ze tasten in het duister, gescheiden van hun familie, hun dromen en de stad zoals ze die kenden. Door de muur, die hen verdeelt én verbindt…

  • Ccquotesdef