zaterdag
25
jan

Heel Holland op z'n Kop

Nationaal Theaterweekend

Grote Zaal - 20:15
Pop- en Rockmuziek
vanaf 10,00 excl. ticket fee Bestel kaarten

Voor het vijfde achtereenvolgende seizoen neemt De Lievekamp deel aan het Nationaal Theaterweekend. Drie dagen lang zijn er in tal van Nederlandse theaters volop gratis activiteiten en verrassende voorstellingen. Een kaartje voor een voorstelling kost maximaal € 10,- en ook in deze editie worden er leuke activiteiten georganiseerd!

Vroeger was alles mooier: de tijd van de schillenboer, de tijd dat je 2 weken lang moest wachten voordat de postbode de brief van je liefje bezorgde. De tijd van de openbare telefooncellen, de colporteurs, het kattenkwaad dat we uithaalden en de kuilen in de weg die hobbels zijn geworden. Nederlandstalige liedjes zijn door de jaren heen een vaste standaard voor succes, mijmeringen naar de tijd van toen, melancholie en romantiek. Het collectieve geheugen zorgt ervoor, zonder dat we het zelf weten, dat we zo maar een nummer uit volle borst mee zingen.

Vanavond nemen we je mee op een reis langs de vele, nog niet vervlogen, mooie muzikale herinneringen tijdens Zingen Met Hollands Mooiste. Een goede band, een zangeres en een zanger samen met een door de wol geverfde presentatrice brengen met een heerlijk gevoel van nostalgie, weemoed en verlangen in de juiste sfeer van het Nederlandstalige muzikale erfgoed. Een heerlijke sfeervolle muzikale avond met bekende titels als: Kom uit je bedstee m’n liefste, Sjakie van de Hoek, Nee Karel niet vandaag, Zoek je zelf en nog veel meer. Natuurlijk worden nummers  van André Hazes en Marco Borsato ook niet vergeten. Kortom: de mooiste Nederlandstalige nummers van 1950 tot nu!