donderdag
14
dec

Pocketopera Jevgeni Onjegin

Nederlandse Reisopera

Grote Zaal - 20:15 uur
Klassieke muziek en opera


Jevgeni Onjegin
 is een intieme en intense bewerking van Tsjaikovski’s bekende operaklassieker. In 90 minuten speelt de Nederlandse Reisopera dit ontroerende en diepgravende psychologische drama vol emotionele conflicten. Met lyrische, hartstochtelijke muziek, waaronder de bekende Brief-aria van Tatjana.

Het verhaal
We zien de jonge überromantische, maar niet bijster knappe Tatjana en haar oudere zuster Olga, die weet hoe ze haar beeldschone uiterlijk moet inzetten. Tatjana verliest haar hart aan de player Onjegin, maar die wijst haar af. Onjegin flirt met Olga, waardoor die het aan de stok krijgt met zijn beste vriend, de dichter Lenski. Hij daagt zijn handtastelijke vriend uit voor een duel, maar moet dat met de dood bekopen. Olga blijft alleen achter. Jaren later ontmoeten Tatjana en Onjegin elkaar weer: het lelijke jonge eendje van toen blijkt een zelfverzekerde mooie vrouw te zijn geworden en Onjegin wordt stapelverliefd op haar. Maar Tatjana is inmiddels de vrouw van Prins Gremin… Hoewel Tatjana in een emotioneel samenzijn bekent dat ze nog steeds van Onjegin houdt, laat zij hem weten de gelofte van trouw aan haar echtgenoot niet te willen breken.

Bewerking van 90 minuten van de oorspronkelijke opera Jevegni Onjegin (1881) op tekst van componist Pjotr Iljitsj Tsjaikovsky en Konstantin Stepanovitsj Sjilovski naar de roman in verzen van Aleksandr Poesjkin. De productie heeft een intieme setting: het publiek heeft direct contact met zangers en muzikanten op het podium en maakt het verhaal van dichtbij mee.

  • Reisopera 285
  • Reisopera 516
  • Reisopera 107
  • Zwolleonjenin 363

Bekijk hier de trailer!