zaterdag
28
okt

Opera Festa

Osse Opera

Grote Zaal - 20:15 uur
Oss en regio

De Osse Opera bestaat 90 jaar en dat prachtige jubileum moet worden gevierd! Het is tijd voor een terugblik op enkele hoogtepunten uit de afgelopen 90 muzikale jaren. In de grootse show Opera Festa is er, naast opera, veel ruimte voor andere genres. Deze 90e verjaardag viert de Osse Opera namelijk samen met meerdere gastkoren en zij brengen als cadeautje hun eigen repertoire mee.

Opera Festa is een ontmoeting en verbinding die, juist in deze tijd, zó belangrijk is. Ruim 200 mensen uit allerlei muziekgenres komen elkaar tegen op het podium en verbinden met elkaar door muziek en samenzang. Ongeacht leeftijd, genre of achtergrond hebben ze allemaal één ding gemeen: passie voor zingen! Deze uitwisseling van arrangementen, stemmen en instrumenten zorgt voor een dynamische en vooral feestelijke show. Onder de muzikale leiding van dirigent Hans Lamers (Osse Opera) wordt, samen met alle koren en instrumentalisten, Opera Festa een boeiend en afwisselend spektakel!

Gastkoren:

  • Vocal Group Crescens - Berghem

  • Popkoor d'Accord - Oss

  • Utrechts Byzantijns Koor

  • Het Maaslands Operette en Musicalgezelschap - Oss

  • Wereld Vrouwen Koor - Oss

  • Jeugdkoor de Fermaatjes - Rosmalen
     

De regie en productieleiding is in handen van Anja Vos. 

Deze productie is mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Cultuurfonds Amateurkunst van de gemeente Oss. 

"Korenspektakel met live muziek!"