(S)EXPERIMENT | Nationaal Theaterweekend - Kirsten van Teijn - 29-jan-20-15 – De Lievekamp
zaterdag
29
jan

Kirsten van Teijn

(S)EXPERIMENT | Nationaal Theaterweekend

Rabo Zaal - 20:15 uur
Cabaret

Deze voorstelling is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend 2022 en tickets kosten daarom slechts € 10,-. Klik hier voor meer informatie.


In de kleurrijke en muzikale voorstelling (S)EXPERIMENT over gender, seksualiteit en identiteit onderzoekt cabaretière Kirsten van Teijn vormen van liefde in de 21e eeuw. We worden aan alle kanten beperkt. Niet alleen door nieuwe maatregelen, maar ook door oude denkpatronen. Beperkingen bieden ook nieuwe ruimte; is dit niet juist de tijd om de wereld te herdefiniëren? Kirsten begint bij de liefde. Vol optimisme en zelfspot neemt ze je mee in haar leven met vriend én vriendin. Want waarom zou je moeten kiezen voor één liefde of één sekse? In een tijd waarin er meer is tussen hetero en homo en we uit onze hokjes barsten. Nou ja, misschien omdat je nu twee keer zoveel hebt om je aan te ergeren. Of omdat een seksrooster net zo opwindend is als een schoonmaakrooster.

Lees hier de recensie van de Theaterkrant!

"(S)Experiment is een fijne, eerlijke, ontroerende voorstelling. Het strakke pak, het strakke decor, de soundcloud die haar liedjes begeleidt, het schept allemaal geen afstand maar helpt ons juist om dichtbij haar te komen"
Theaterkrant
"De urgentie klotst tegen de plinten."
Het Parool
"Ze straalt feller dan de grote flitsende, van kleur veranderende neonlichten. Haar energieniveau schommelt tussen een 10 en een 9,7."
NRC
"Openhartig en met humor maakt de cabaretier ons deelgenoot van de schaamte, pijn en verwarring die ze heeft moeten doorstaan. Van Teijns doorleefde engagement maakt intussen veel goed. Alles komt recht uit het hart. Dat geeft de voorstelling precies het soort kwetsbaarheid dat cabaret spannend maakt om naar te kijken."
Trouw