zaterdag
28
mrt

Opera De Parelvissers

Staatsopera van Tatarstan

Grote Zaal - 20:15
Klassieke muziek en opera
vanaf 19,50 excl. ticket fee Bestel kaarten

Deze uitvoering van ‘De Parelvissers’ is voorzien van een Nederlandse boventiteling.

Het meesterwerk ‘De Parelvissers’ van Bizet, gebracht door de Staatsopera van Tatarstan uit Kazan, handelt over trouw, verraad en (verboden) liefde.

Deze opera is wereldwijd bekend door de prachtige solopartijen en lyrische duetten. Wie kent niet het wereldberoemde duet ‘Au fond du temple saint’ uit deze opera? Centraal in ‘De Parelvissers’ staat de vriendschap tussen Zurga, koning van de parelvissers, en zijn vriend Nadir. Deze vriendschap wordt sterk op de proef gesteld door hun gezamenlijke liefde voor de priesteres Léïla. Geniet van topsolisten, de indrukwekkende koorzang en de prachtige decors. Voeg daar onze virtuele concertzaalakoestiek aan toe en geniet optimaal van ‘De Parelvissers’.

Inleiding door Christa de Haan
Voor aanvang verzorgt Christa de Haan een inleiding. De inleiding begint om 19.15 uur en duurt ongeveer een half uur. Christa de Haan is verbonden aan Muzelinck en heeft gestudeerd aan het conservatorium (klarinet). Sinds haar afstuderen is ze werkzaam bij diverse kunstinstellingen als o.a. klarinetdocent en docent muziektheorie. Sinds 2015 heeft ze haar eigen muziekpraktijk Flora Musica.

Tip: In het bezit van een CJP- school- of studentenpas? Bestel je kaarten met korting via de Theaterkassa!