donderdag
18
jan

Merijn Scholten

Team Scholten

Grote Zaal - 20:15 uur
Cabaret

Micha Wertheim noemde hem ‘de grappigste man op Instagram‘. Een behoorlijke prestatie voor iemand die een tijdje geleden nog niks van social media moest hebben. Maar nood brak wet en Merijn Scholten sleepte met zijn viral-filmpjes menigeen de lockdown door. En nu dus eindelijk gewoon weer live in het theater. Je kent hem misschien van De Partizanen, maar nu gaat hij terug naar de basis. Alleen, omdat we dat nou eenmaal zijn. Houd hem in de gaten. Hij doet dat ook met jou!

Merijn Scholten is voor deze voorstelling genomineerd voor de Poelifinario in de categorie Engagement:
Uit het juryrapport: Eindelijk: het -vanwege Instagramsucces- langverwachte soloprogramma van Merijn Scholten was daar. Hilarisch, muzikaal en energiek vliegen de karakters de toeschouwer om de oren. Maar Team Solo is veel meer dan een slim sketchprogramma. Hij maakt op geraffineerde wijze het onvermogen van de mens voelbaar, hoe zich te verhouden tot zijn eigen gecreëerde technologie en ontwikkeling. De reflectie van Scholten op de wereld van nu kent ook een ongelofelijk hoge grapdichtheid. En dat maakt Team Solo onweerstaanbaar voor een zeer groot publiek.

Lees hier meer over de Cabaretprijzen en alle andere genomineerden!

Tip van de programmeur

Op Instagram is Merijn Scholten al enkele jaren mateloos populair. Daarvoor maakt hij deel uit van het cabaretduo De Partizanen. Afgelopen seizoen was hij voor het eerst solo in de theaters te zien met zijn programma Team Solo. Een succesvolle voorstelling die na de première alleen maar 4- en 5-sterrenrecensies ontving. Daarna raakten alle theaters uitverkocht. Dat was ook in De Lievekamp het geval. Vooral jongeren genoten van de grote hoeveelheid aan persiflages en typetjes. Zelden een programma gezien met zo’n hoge grapdichtheid. Op veler verzoek speelt Merijn Scholten zijn Team Solo nogmaals in ons theater. Dit seizoen in onze Grote Zaal!