Online media

We bundelen hier tips over populaire podcasts, online cursussen, mooie documentaires en televisieprogramma's over diverse podiumkunsten. Ook vind je hier andere platforms met een groot theateraanbod!

 

 

De leukste podcasts!

Peptalk

Als je er éénmaal aan begint, kun je niet meer stoppen. In zijn podcast Peptalk praat cabaretier Pepijn Schoneveld met mensen die hij bewondert. Door deze boeiende én komische gesprekken leer je o.a. cabaretiers en kleinkunstenaars beter kennen!

Ga naar www.pepijnschoneveld.nl

Man, man, man...

...de podcast! Volgend seizoen staan de heren op het podium van onze Grote Zaal, maar tot die tijd beluister je de goudeerlijke en herkenbare verhalen van Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren via hun podcast!

Ga naar www.manmanmandepodcast.nl

De AntiCoronaDepressiePodcast

Binnenblijven is niet makkelijk in deze gekke tijd, maar wel belangrijk! Oók belangrijk is dat je niet bij de pakken neer gaat zitten. Hoe? Daarvoor heeft Tim de #BOOS AntiCoronaDepressiePodcast in het leven geroepen.

Luister de podcast via deze link!

 

 

Bach van de dag

Bach van de Dag is een podcast als een muzikale scheurkalender! Programmamaker Frank de Munnik neemt de luisteraars mee op de muzikale ontdekkingsreis die hij al jaren maakt langs het werk van Johann Sebastian Bach.

theater podcast

Een verzameling van podcasts over theater van de Theaterkrant. Luister naar recensies, nieuw werk en theaternieuws. Klik hier voor het overzicht en om te luisteren.

mest podcast

MEST podcast is de inspirerende podcast voor cultuur in Brabant van Kunstloc Brabant. In deze eerste serie van TalentHub Brabant gaat Twan van Bragt in gesprek met talenten en mentoren uit de verschillende talenthubs. Maak hier kennis met de artiesten en makers van de toekomst!

 

 

het verblijf

Hier vind je elke dag een verhaal of gedicht uit de Nederlandse literatuur. Uitgekozen en voorgelezen vanuit huis door Neerlandici en auteurs. Beluister via Spotify of klik hier.

nrc luistergids

NRC verzamelde een groot aantal podcasts over theater, cabaret, literatuur, muziek en andere kunstuitingen. Bekijk hier het hele overzicht, zet je koptelefoon op, luister en geniet!

 

hoorspelen

Hoorspelen.eu is een online naslagwerk over Nederlandstalige hoorspelen uitgezonden door de landelijke Nederlandse Publieke Omroep en de Vlaamse openbare omroep. Een aantal hoorspelen staan compleet online.

 

 

 

radio danspaleis

In de nieuwe serie Radio Danspaleis gaat Danspaleis-oprichter Suna Duijf in gesprek met ouderen over persoonlijke muziekfavorieten, om herinneringen op te halen en over hoe het ze nu vergaat in deze onzekere corona-tijd. Van populaire en veel aangevraagde nummers uit de Danspaleizen tot minder bekende klassiekers. Alles komt voorbij. Klik hier.

 

 

Documentaires en televisie

ramses

Een indrukwekkende vierdelige dramaserie over de jonge jaren van één van Nederlands grootste artiesten: Ramses Shaffy. De serie won o.a. de Zilveren Nipkowschijf en een Gouden Kalf. Kijk de serie van avrotros hier terug.

bloed, zweet en...

In deze documentaireseries van avrotros kijk je mee achter de schermen van Het Nationale Ballet, De Nationale Opera en het Koninklijk Concertgebouw Orkest. De series zijn al eerder uitgezonden op tv, maar blijven een lust voor het oog om terug te kijken.