Vacature

Ben je een allround financial met een hart voor cultuur, die in staat is om verder te kijken dan zijn eigen functie? Ben je zelfstandig, communicatief, open minded en veelzijdig? Dan hebben wij een interessante en veelzijdige vacature voor jou in een gastvrij, succesvol theater met toekomstperspectief!

We zoeken per 1 oktober 2022 (streefdatum):

Controller

(32-36 u/wk)

 

Even voorstellen: theater de lievekamp

Met een breed, laagdrempelig programma van Kunst en Cultuur en heel veel (sociaal) culturele activiteiten is ons theater al meer dan 50 jaar hét Theater van de Stad van Oss en de ruime regio.

Wij zijn een middelgroot theater met 3 zalen (650, 220 en 50 personen) en een sfeervol theatercafé. Een theater met een al vele jaren gezonde financiële positie, een sluitende exploitatie en een uitstekend toekomstperspectief door een stevige verankering in de stad en streek en vergevorderde, zeer ambitieuze nieuwbouwplannen.

Met 30 gemotiveerde medewerkers, een groep vrijwilligers en gemiddeld 20 oproepkrachten realiseren wij gedurende het jaar ruim 400 activiteiten, die worden bezocht door ruim 125.000 bezoekers. Wij volgen de CAO Nederlandse Podia.

 

DE vacature

De huidige Controller zal begin 2023 met pensioen gaan. Aan jou de taak om in haar voetsporen te treden! Je komt te werken in een interessante organisatie en in een zeer veelzijdige en verantwoordelijke functie.

Samen met twee collega’s zorg je voor een accurate en up-to-date administratie, waarbij je voortdurend openstaat voor mogelijke procesoptimalisaties. Daarnaast word je verantwoordelijk voor het opstellen van de jaarbegroting en de liquiditeitsbegroting en voor zaken als maand- en jaarafsluiting, interne controles, rapportages en analyses. Bovendien word je eindverantwoordelijk voor HR- en IT-aangelegenheden. Tot slot zal je een sleutelpositie gaan bekleden in het hele nieuwbouwproject.

Je maakt deel uit van het MT en kiest hierin een proactieve en kritische positie. Als sparringpartner voor de directeur en voor afdelingshoofden ga je met hen in gesprek over de financiële aspecten en risico’s van de bedrijfsvoering en geef je hen gevraagd, maar ook ongevraagd, advies.

Tot slot ben je een deskundige gesprekspartner voor de accountant, belastingdienst, subsidieverstrekkers, de Raad van Toezicht, etc.

 

de kandidaat: wat breng je mee?

De sfeer binnen ons theater is een mooie mix van zakelijkheid en menselijkheid. Als Controller combineer je dan ook de duidelijke en zakelijke benadering die past bij je functie, met een sociale en menselijke instelling die past bij de rest van de organisatie.

Specifiek voor deze functie beschik je uiteraard over een passende opleiding op tenminste HBO-niveau (bijv. HEAO-BE/SPD), eventueel aangevuld met een Controllersopleiding, en minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Tijdens je vorige banen heb je veel gewerkt met ERP-systemen en Excel en heb je veel kennis en een natuurlijk overwicht verworven.

Je hebt een brede interesse en vindt het leuk om mee te denken en mee te praten over andere dan financiële onderwerpen, zoals bijvoorbeeld proces optimalisatie, veranderende wet- en regelgeving, ICT, personeelszaken, risico beheersing, strategie etc. Ook vind je het belangrijk (en leuk!) om zelf voeling te houden met de dagelijkse gang van zaken binnen het theater, middels het uitvoeren van regiediensten tijdens enkele van de voorstellingen en evenementen.

Het is handig als je op redelijke reistijd woont van je standplaats Oss, als je enige beleidsmatige of bestuurlijke ervaring hebt en als je al ervaring hebt in de cultuursector. Tot slot herken je jezelf in woorden als zelfstandig, proactief, veelzijdig, communicatief handig, accuraat en open minded.

 

WAT BIEDEN WIJ

Je krijgt van ons een mooi salaris (loonschaal 8, CAO Nederlandse Podia). Je gaat samenwerken in een gezellig team, in een succesvol theater. Wij volgen de Code Diversiteit & Inclusie en de Fair Practice Code en staan voor goed werkgeverschap.

DE PROCEDURE

Maarten van de Sande verzorgt exclusief de werving en selectie voor deze vacature. Hij komt graag in contact met iedereen die zich aangesproken voelt door het bovenstaande.

Wil je direct solliciteren? Dan ben je van harte uitgenodigd om je CV naar hem toe te sturen.

 

Wil je eerst nog wat aanvullende informatie omtrent deze functie of de procedure, of mocht je twijfelen of je past in het profiel? Neem dan contact op met Maarten, telefonisch via 06 - 208 51 567 of per mail via maarten@maartenvandesande.com.