Achter het Huis

Een nieuwe, eigentijdse bewerking van de dagboeken van Anne Frank

Om auteursrechtelijke redenen heeft de producent van deze voorstelling de naam van het toneelstuk veranderd van ‘Het Achterhuis’ naar ‘Achter het Huis’.

Al decennia behoort ‘Het dagboek van Anne Frank’ tot de meest gelezen boeken ter wereld. De manier, waarop zij haar gedachten en ervaringen opschreef, blijft jong en oud intrigeren. Wat deed het leven in de benauwde omgeving van haar onderduikadres met een opgroeiend meisje? En hoe was dat voor de mensen om haar heen?

Deze vragen vormen het uitgangspunt voor de toneelproductie ‘Achter het Huis’, de nieuwe bewerking van Anne Franks dagboek. Hierin laat tekstschrijver Ilja Leonard Pfeijffer zien wat het zo dicht op elkaar samenleven met mensen doet, terwijl buiten de vijand rondloopt. Deze opeenstapeling van emoties als angst, liefde, hoop en wanhoop wordt helaas nog steeds dagelijks gevoeld in oorlogsgebieden. Een gerenommeerde cast met onder anderen Anne van der Burg, Hajo Bruins, Oda Spelbos, Raymonde de Kuyper, Cees Geel en Marie Louise Stheins staat garant voor een boeiende toneelavond.

"Afrekening met heilig aura van Anne Frank (...) De discussies zijn bij vlagen geestig, zoals je kunt verwachten in het van postmoderne ironie en taaldrift doortrokken universum van Pfeijffer (...) een gedurfd standpunt van de makers."
NRC
"Pfeijffer is er in zeker zin in geslaagd wellicht dichter bij de realiteit te komen dan ooit en dat levert mooie, maar schrijnende psychologische inzichten op die verder reiken dan het Achterhuis."
Telegraaf
"(...) geestig en to the point, en de acteurs zijn zonder uitzondering uitstekend."
Noordhollands Dagblad
Meer informatie is te vinden op
humstu.nl
Dit kan je ook interesseren:
Anne-Wil Blankers
donderdag 22 maart 2018
Terug naar het programmaoverzicht