Aquarium | met Pierre Bokma e.v.a.

Pierre Bokma, Jacqueline Blom, Annick Boer en Guy Clemens zijn vier acteurs van formaat. Zij vormen de topcast die deze avond ‘Aquarium’ gaat spelen. Een gloednieuwe en inktzwarte komedie van Nathan Vecht, dé toneelschrijver van dit moment.

In ‘Aquarium’ maken we kennis met televisiepresentatrice Birgit en haar jongere geliefde Walter. We zien hoe ze gezamenlijk hun nieuwe appartement betrekken. Nog vóór de verhuisdozen zijn uitgepakt, staan de buren op de stoep. De buurman doet iets bij de inlichtingendienst, maar wat, daar kan hij niks over loslaten. Birgit kan haar nieuwsgierigheid niet bedwingen en wil weten of ze wordt afgeluisterd. Als er geen dossier over Birgit blijkt te bestaan, maar wel over Walter, is er geen weg meer terug. Wat begon als een onschuldige ontmoeting, verandert al snel in een nachtmerrie.

Gratis inleiding
Voorafgaand aan deze voorstelling vindt een inleiding plaats en deze wordt verzorgd door Pitt de Grooth. Pitt de Grooth studeerde in 2006 af als theatermaker aan de Amsterdamse Theater Academie. Hij is actief als regisseur, schrijver en technicus. Sinds seizoen 2007/2008 is hij betrokken bij Hummelinck Stuurman Theaterbureau als regieassistent en productieleider. Hij werkte onder andere met Ger Thijs, Frank Sanders, Kitty Courbois en Michiel van Erp. Bij Aquarium vervulde Pitt de functie van productieleider en regieassistent, waardoor hij nauw betrokken was bij de totstandkoming van de voorstelling. De inleiding gaat in op het thema privacy, de ontstaansgeschiedenis van het script en de keuzes die de regisseur, in overleg met de schrijver, heeft gemaakt om er een inktzwarte komedie van te maken.

Terug naar het programmaoverzicht