Carine Crutzen speelt 'Neelie'

Neelie

Neelie Kroes is een bevlogen politica. We kennen haar als Eurocommissaris en Minister van Verkeer en Waterstaat. Voor velen is zij een icoon: de vrouw die door alle glazen plafonds heen brak.

Na diverse politieke verwikkelingen en persoonlijke drama’s werd ze uiteindelijk een van de machtigste vrouwen van Europa. Actrice Carine Crutzen laat u deze avond de vrouw zien achter de onkwetsbare ‘ijzeren dame’. Hoe is het Neelie gelukt de top te bereiken in een mannenbolwerk? En is zij een inspirerend rolmodel voor Nederlandse vrouwen van nu? En klopt het dat vrouwen alleen macht kunnen verwerven als zij hun emoties uitschakelen? ‘Neelie!’ van Theatergroep Suburbia is een actuele voorstelling over de zucht naar macht en vrouw-zijn in een mannenwereld. Naast Neelie passeren politieke coryfeeën de revue zoals Ruud Lubbers, Bram Peper en Pim Fortuyn.

“Neelie blijft mooi mysterie.”

“NEELIE! is een zeer geslaagde productie vol spanning en dramatiek, maar er blijft, gelukkig, nog veel te raden over de echte Nikkelen Neelie. “
“Carine Crutzen heeft zich in tot in de details, die dikwijls het interessantst zijn, het personage eigen gemaakt.”
Algemeen Dagblad
”Carine Crutzen is het die dit stuk daarmee van begin tot eind intrigerend houdt.”
Telegraaf
”Carine Crutzen speelt Kroes met een mooie zweem van pijn.”
Theaterkrant
"Julia Bless regisseerde een snelle, soepele voorstelling met sterke, korte zangfragmenten."

“Dic van Duin als Bram Peper is zeer geloofwaardig en ook Thomas de Bres die zowel Fokkerbaas Frans Swarttouw als Pim Fortuyn speelt, is sterk geacteerd."
Scénes
"Vrijwel alle scènes, soms van slechts enkele seconden lang, lopen soepel in elkaar over met een minimaal changementje en een bijpassend deuntje. De mannen zijn als een geoliede machine."

"Het is fascinerend te zien hoe ze overal een vinger in de pap heeft en bij alle hoge heren vriendendiensten voor elkaar krijgt, waarbij ze middelen als chantage en verleiding niet schuwt."
Trouw
“NEELIE! is bijzonder geslaagde voorstelling van Theatergroep Suburbia.”
“Middelpunt is Neelie Kroes, een fenomenale rol van Carine Crutzen. Van begin tot eind weet zij te overtuigen als spijkerharde dame die zelden haar dekking laat zakken.”
HDC media
Terug naar het programmaoverzicht