Encore Cinema Ballet | La Bayadère

Een encore cinema-balletuitvoering door The Royal Ballet Londen

Theater De Lievekamp brengt in seizoen 2018/2019 maar liefst 5 hoogwaardige opera’s en 6 meeslepende balletten van The Royal Opera House uit Londen. Al deze producties worden door middel van live-streaming op het filmdoek van onze Rabo Zaal vertoond. Opera en ballet door live-streaming: het is een fantastisch fenomeen. De dramatiek, de passie, de emoties: op het witte doek worden ze levensecht. U krijgt een blik op het toneel die u zelfs vanaf de beste plaatsen in het theater niet krijgt. U kijkt de zangers en dansers recht in het gezicht. U voelt hun adem, u ervaart hun kunst en talent. Een unieke belevenis.

THE ROYAL OPERA HOUSE LONDON – ENCORE
Enkele dagen na de live-uitvoering vertonen wij dezelfde opera- of balletvoorstellingen nogmaals op het witte doek, maar dan als een ‘encore-versie’. Het betreft dan dezelfde productie door The Royal Opera House of London, echter deze keer niet live maar via een integrale versie in de herhaling.

LA BAYADÈRE
Natalia Makarova’s productie van dit 19e-eeuwse klassieke ballet brengt een exotische wereld van tempeldanseressen en nobele krijgers tot leven. Marius Petipa’s legendarische sprookje, gesitueerd in India, verhaalt van een tempeldanseres en de prins die háár liefheeft, maar trouwt met een ander. Een van de hoogtepunten voor het corps de ballet is de beroemde, maanverlichte ‘witte akte’ – Het rijk der schimmen – waarin de verloren liefde van de prins in vele gedaanten zijn geest belaagt. De klankrijkdom en sfeer van Minkus’ muziek sluiten perfect aan bij de elegante precisie van de klassieke choreografie en het drama van het verhaal.

Let op! Extra reistijd i.v.m. wegwerkzaamheden. Klik hier voor meer informatie

Meer informatie is te vinden op
royaloperahouse.nl
Terug naar het programmaoverzicht