Live Cinema Ballet | Mayerling

Een live cinema-balletuitvoering door The Royal Ballet Londen

Theater De Lievekamp brengt in seizoen 2018/2019 maar liefst 5 hoogwaardige opera’s en 6 meeslepende balletten van The Royal Opera House uit Londen. Al deze producties worden door middel van live-streaming op het filmdoek van onze Rabo Zaal vertoond. Opera en ballet door live-streaming: het is een fantastisch fenomeen. De dramatiek, de passie, de emoties: op het witte doek worden ze levensecht. U krijgt een blik op het toneel die u zelfs vanaf de beste plaatsen in het theater niet krijgt. U kijkt de zangers en dansers recht in het gezicht. U voelt hun adem, u ervaart hun kunst en talent. Een unieke belevenis.

THE ROYAL OPERA HOUSE LONDON – LIVE
In onze Rabo Zaal kunt u genieten van de beste opera- en dansvoorstellingen die LIVE vanuit The Royal Opera House of London op het witte doek worden vertoond. Voorafgaand aan de live-streaming voorstellingen geniet u van een kopje koffie of thee met bonbon. In de pauze staat er een drankje (wijn, bier, fris, koffie) en een luxe hapje voor u klaar.

MAYERLING
Gevaarlijke verlangens, familiegeheimen en politieke intriges lopen als een rode draad door de choreografie van Kenneth MacMillan’s ballet, dat is geïnspireerd op werkelijke gebeurtenissen. Mayerling is met zijn grote emoties, heftige beelden en de extreem veeleisende mannelijke hoofdrol een klassieker. Kenneth MacMillan creëerde een ballet over kroonprins Rudolf, de gekwelde erfgenaam van het Habsburgse Rijk. Vanaf het eerste moment botst het uiterlijk vertoon van het Oostenrijks- Hongaarse hof met de vele seksueel getinte en politieke intriges die het verhaal opstuwen naar de gewelddadige climax van een dubbele zelfmoord. Dit van waanzin en hartstocht overlopende ballet bewijst dat de werkelijkheid soms schokkender is dan de verbeelding. TROHL

Terug naar het programmaoverzicht