Live Cinema Opera | Don Pasquale

Een live cinema-operauitvoering door Royal Opera House Londen

De inhoud van de voorstelling wordt later bekendgemaakt.

Theater De Lievekamp brengt in seizoen 2019/2020 opnieuw hoogwaardige opera’s en meeslepende balletten van The Royal Opera House uit Londen. Al deze producties worden door middel van live-streaming op het filmdoek van onze Rabo Zaal vertoond. Opera en ballet door live-streaming: het is een fantastisch fenomeen. De dramatiek, de passie, de emoties: op het witte doek worden ze levensecht. U krijgt een blik op het toneel die u zelfs vanaf de beste plaatsen in het theater niet krijgt. U kijkt de zangers en dansers recht in het gezicht. U voelt hun adem, u ervaart hun kunst en talent. Een unieke belevenis.

Cinema Opera | Don Pasquale

Royal Opera favoriet Bryn Terfel leidt de cast voor deze nieuwe productie van Donizetti’s komedie over huiselijk drama over twee generaties. Het geestige verhaal van een man van middelbare leeftijd, wiens vermeende jonge vrouw hem continue te slim af is – met haar eigen romantische bedoelingen – heeft het publiek lange tijd verrukt en verrast, maar ook met de sprankeling van zijn muziek en de virtuoze vaardigheid van zijn performers. De opwindende productie van Damiano Michieletto laat zien hoe hedendaags de personages zijn en hoe ontroerend het verhaal is.

Norina, een jonge weduwe en haar aanbidder Ernesto, neef van de rijke, oudere vrijgezel Don Pasquale vertellen hem dat zij van plan zijn om te trouwen. Don Pasquale is hier niet gelukkig mee en besluit om zelf te trouwen en een eigen zoon voort te brengen, om zo Ernesto te onterven. De twee geliefden proberen hem van zijn trouwplannen af te brengen. De verklede Norina (Sofronia) zet met behulp van de sluwe dokter Malatesta een ‘schijnhuwelijk’ vol turbulentie en ellende in scène.

Meer informatie is te vinden op
royaloperahouse.nl
Dit kan je ook interesseren:
Terug naar het programmaoverzicht