Conny Janssen Danst

Inside Out

Deze avond kunt u kennismaken met één van de meest geliefde dansgezelschappen van ons land: Conny Janssen Danst. Het werk van choreografe Conny Janssen is theatraal, krachtig en ontroerend. Haar dansers staan op het toneel als mensen van vlees en bloed: breekbaar, strijdbaar en gepassioneerd.

De voorstellingen worden vaak gekenmerkt door een groot dansensemble, een overrompelend toneelbeeld en daverende livemuziek. Deze avond komt het gezelschap naar Oss met een remake van het succesvolle ‘Inside out’. Het Parool: “Het is razend knap hoe de groep van 13 dansers het ene moment strak op de muziek lijkt mee te gaan, om zich enkele malen later, schijnbaar autonoom en net zo spatgelijk, los te maken van de ritmische dwang. Het zijn van die gelukzalige momenten waarop niet alleen de dans lijkt te voelen als vliegen, maar ook het kijken ernaar.”

Livemuziek
Naast een dansersensemble bestaande uit jonge talenten en bekende gezichten, stelt Conny Janssen voor INSIDE OUT een verrassend muzikaal gezelschap samen, geleid door singer-songwriter/muzikante iET en gitarist/multi-instrumentalist Budy Mokoginta. In samenwerking met toetsenist Thierry Castel en cellist Keimpke Zigterman spelen zij nieuwe composities.

"Ritme, ademhaling, snelle gewichtsverplaatsingen met natuurlijk golvende patronen en een flow waardoor je automatisch mee wilt bewegen."
Theaterkrant
"Janssen toont hoe kwetsbaar het eigene is."
Trouw
"Vanuit dit prachtige openingsbeeld, waarin de individuen ondergeschikt zijn aan het geheel, breekt de
choreografie langzaam open. [...] vloeiende en dynamische bewegingen, mooie solo's en duetten."
De Volkskrant
"Conny Janssen en haar ijzersterke ensemble weten in INSIDE OUT op een briljante manier het menselijke in dans te vatten."
Juryrapport Vakjury De Zwanen
Dit kan je ook interesseren:
Introdans
woensdag 11 april 2018
Terug naar het programmaoverzicht