De Woeste Woning (8+)

Nationaal Theaterweekend

Deze voorstelling wordt zonder pauze gespeeld en is uitermate geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar!

Bezit u een BankGiroLoterij VIPkaart?
Dan is het goed om te weten dat we voor alle houders van deze kaart 20 tickets voor deze voorstelling beschikbaar hebben gesteld. Deze kunnen vanaf dinsdag 8 januari om 12.00 uur uitsluitend telefonisch worden gereserveerd via 0412 648922 o.v.v. het codewoord. Het is dus níét mogelijk om deze kaarten via deze site of per e-mail te reserveren. Let op: maximaal 2 gratis tickets per bestelling en op=op.

Voor het vierde achtereenvolgende jaar neemt De Lievekamp deel aan het Nationaal Theaterweekend. Drie dagen lang zijn er in tal van Nederlandse theaters volop gratis activiteiten en verrassende voorstellingen, dus zo ook bij ons!

Dingen zijn niet altijd zoals ze lijken … De Woeste Woning is een spannend verhaal met een verrassend plot, waarin John de Winter schittert als acteur en er op meesterlijke wijze in slaagt de verschillende personages tot leven te brengen en diepgang te geven.

Thomas is er van overtuigd dat het spookt in het huis aan de overkant. Hij heeft het allemaal gezien. Lichten die plotseling aangaan, ramen die op ogen lijken, krakend hout alsof een monster zich schuilhoudt. Komt je bal per ongeluk in de tuin terecht, dan verdwijnt ie spoorloos. En dan heb je nog de bewoner van het huis. Een enge man die nog het meest op een oude tovenaar lijkt, met ontploft haar en een enorme haakneus. Het huis draagt een geheim in zich. Het huis … leeft! Iedereen verklaart Thomas voor gek, maar Loena gelooft hem. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken het verrassende geheim van de woeste woning.

“Als er één gave is die De Winter bezit, dan is het wel die van begeesterend kunnen vertellen en moeiteloos verschillende typetjes kunnen spelen door een andere lichaamshouding aan te nemen of de stem te vervormen. Reken daarbij nog een schaars verlichte bühne, een dreigend muziekje en af en toe een voorwerp dat omver valt en je weet dat de spanning al snel te snijden is. Na een goeie 10 minuten zitten de kinderen al letterlijk op het puntje van hun stoel. De Woeste Woning is de one-man show van theatermaker John de Winter die met amper een aantal attributen en een paar poppen een spannend en boeiend verhaal weet te vertellen.”
Nieuwsblad Gent
Terug naar het programmaoverzicht