Dominic Seldis

Stand Up Bass

‘De brombeer van het orkest’, noemt Dominic Seldis zijn instrument. De populaire Brit haalt de contrabas graag uit die rol. In een klassieke omgeving, maar ook met uitersten als Tom Jones, Wouter Hamel en de Spice Girls. Zijn aanvoerdersrol bij het Koninklijk Concertgebouworkest combineert hij met virtuoze soloconcerten over de hele wereld. Het brede publiek kent hem vooral als markant jurylid in ‘Maestro’ en presentator van diverse andere tv-programma’s.

In het concert ‘Stand Up Bass’ valt veel te lachen en te genieten. Seldis combineert samen met pianist James Pearson prachtige muziek met humoristische verhalen over zijn instrument. Tussen een flamboyante Bottesini en een spetterende Gershwin-medley vertelt hij waarom hij stopte met viool. En wat er zo geweldig is aan de contrabas. Deze liefde hoor je in zijn gepassioneerde Paganini en in een onverwacht romantisch drieluik Elgar/Strauss/Glière. Het programma houden de heren graag geheim, maar hopelijk mogen we ons verheugen op o.m. Bottesini, Elgar/Strauss/Glière, Henze, Paganini, Gershwin, Piazzolla, Bernstein en Oscar Peterson.

“Muzikaal entertainment van hoog niveau. Seldis is charmant en [..] als musicus zeer serieus. Tussen de enorme hoeveelheid lichte muzikale hapjes zaten absoluut ook pareltjes, en die serveerde Seldis even virtuoos als integer”
Het Parool
“Vingers renden over de snaren van boven naar beneden en terug. [..] Op en top acrobatiek”
Trouw
Terug naar het programmaoverzicht