Prof. dr. Erik Scherder

Muziek en het Brein: 'Science meets music'

Science meets music: een middag vol verrassingen, improvisatie en interactie!
In dit theatercollege laat prof. dr. Erik Scherder zien wat muziek teweegbrengt in de hersenen; dat is gewoonweg fascinerend! Zijn muzikale partner tijdens deze middag is pianovirtuoos Jan Vayne. Het belooft een prachtige en leerzame middag te worden, vol verrassingen, improvisatie en interactie!

Alleen al luisteren naar muziek, zeker als het emotioneert, maar natuurlijk ook zingen en het bespelen van een muziekinstrument activeren grote, deels overlappende netwerken in de hersenen. Wat het allemaal nóg spannender maakt is dat deze netwerken nog volop in ontwikkeling zijn tot ongeveer het 25ste levensjaar. Daarbij spelen ze een superbelangrijke rol bij onze cognitieve functies, zoals geheugen, planning, set-shifting, controleren van impulsen, én ook bij de ontwikkeling van het empathisch vermogen! En wat dacht u van het effect van muziek op de hersenen van mensen met hersenletsel of hersenziekte, zoals de ziekte van Alzheimer.

Met muzikale partner Jan Vayne
Niemand minder dan toppianist Jan Vayne is tijdens het theatercollege Muziek en het brein de muzikale partner van prof. dr. Erik Scherder. Op inspirerende wijze levert hij deze middag een unieke bijdrage en zal virtuoos improviseren op zijn vleugel. Kom ook en ben getuige van de indrukwekkende interactie tussen deze genieën!

Dit kan je ook interesseren:
Wim Daniëls
woensdag 16 januari 2019
Terug naar het programmaoverzicht