Formule-1 Show

met Olav Mol & Jack Plooij

De succesvolle Formule 1 Show, met tv commentator Olav Mol en pitreporter Jack Plooij, is terug! In februari van dit jaar was de eerste editie van de show binnen een mum van tijd uitverkocht. In maart is het duo terug!

Formule 1 is in populariteit de snelst groeiende sport van Nederland geworden. En dat mede dankzij Max Verstappen die in 2016 als eerste Nederlander een Grand Prix won. Televisiecommentator Olav Mol en verslaggever Jack Plooij staan deze avond voor de tweede keer op het toneel van De Lievekamp om hun passie te delen.

Olav Mol
Veel Nederlandse Formule 1 fans kunnen zich geen wedstrijd voorstellen zonder het karakteristieke commentaar van Olav Mol. Hij maakte zijn debuut als Formule 1 commentator in dienst van de NOS tijdens de Grote Prijs van Monaco in 1991. Sindsdien was hij te horen bij SBS6, RTL, Sport1 en Ziggo Sport. In 2016 werd Olav Mol onderscheiden met de Theo Koomen Award voor het beste sportcommentaar van het jaar. Hij kreeg de prijs voor zijn legendarische tv-verslag van de overwinning van Max Verstappen in de Grand Prix van Spanje.

Jack Plooij geeft als reporter live-updates uit de pitstraat en interviewt de coureurs. Olav Mol vroeg hem ooit of hij ‘pitspion’ wilde zijn. Plooij werkte samen met Mol zeven jaar voor RTL. Gezamenlijk verhuisden zij naar SBS 6 en maakten de eerste Red Bull Flugtag, de Red Bull Zeepkistenrace en de Strandrace.

Terug naar het programmaoverzicht