Gospel Trio Oss

Theater van de Stad

Dit is een productie van Theater van de Stad

Theater van de Stad is de programmalijn van De Lievekamp waarbij we de deuren van ons theater zo wijd mogelijk openzetten. We willen een plek zijn waar je mensen kunt ontmoeten, waar je kunt genieten van cultuur, waar je gelijkgestemden tegenkomt, waar sociaal-culturele activiteiten plaatsvinden en waar ruimte is voor iedereen. Dit doen we door podium te bieden aan talenten die anders nooit in ons theater op zouden treden, of die zelf niet eens weten dat ze een talent hebben. Ook dagen wij mensen uit om ons aanbod te verrijken door de rol van programmeur aan te nemen en nieuw programma-aanbod voor ons theater te ontwikkelen, gebaseerd op jouw interesses, leeftijd of cultuur. Nieuwsgierig geworden naar Theater van de Stad, of heb je zelf een goed idee? Klik dan hier.

Gospel Trio Oss
Het Gospel Trio Oss is begin 2013 ontstaan op initiatief van Ton van den Boom, bijna 31 jaar als koorzanger en solist verbonden aan de Osse Opera. Na zijn afscheid, eind 2012, bleef toch de drang om te blijven zingen bestaan en toen hij enkele ex-collega’s van de bas-bariton sectie van de Osse Opera hierover polste ontstond het idee om een trio te vormen om negro-spirituals te gaan zingen. Arnold Siemons (toetsen), Mathieu Janssen Duijghuijsen (bariton) en Ton van den Boom (bas) bleken alle drie affiniteit te hebben met deze muziek, en daarom besloten zij er iets mee te gaan doen.

Het Gospel Trio Oss zingt diverse bekende, en soms minder bekende, negro-spirituals en gospels, soms eenstemmig en soms tweestemmig, waarbij zij graag iets vertellen over het ontstaan en de betekenis van deze muziekvorm en de verhalen achter de nummers.

Terug naar het programmaoverzicht