Introdans

5★★★★★

In het nieuwe programma van Introdans neemt het getal 5 een centrale plaats in. Zo staan er deze avond vijf dansonderdelen op het programma, afkomstig van vijf choreografen. En met een kritische knipoog naar de huidige trend om kunst te ‘meten’ aan de hand van het aantal sterren, heeft het programma de toepasselijke naam ‘5★★★★★’.

Hierin toont Introdans hoe rijk en veelzijdig het hedendaagse ballet is: variërend van dromerige lyriek tot spetterende virtuositeit. Op het programma staan werken van Jiří Kylián, Sidi Larbi Cherkaoui, Ben Van Cauwenbergh, Robert Battle en Mauro de Candia. Vijf uiteenlopende choreografen die ieder op geheel eigen wijze hun dansers – en daarmee het publiek – uitdagen. Op 16 februari 2018 gaat het programma ‘5★★★★★’ van Introdans in première. Wij voorspellen een recordaantal 5-sterrenrecensies…

Bekijk hieronder het programmaboek van de voorstelling:

"... de duetten zijn een wonder van vindingrijkheid in complex partnerwerk, helder en fijnzinnig gepenseeld, als een weerklank van de muziek van de Japanse Toru Takemitsu."
NRC
Meer informatie is te vinden op
www.facebook.com/Introdans/ twitter.com/introdans
Terug naar het programmaoverzicht