Judas

Naar de bestseller van Astrid Holleeder

Deze voorstelling wordt ook gespeeld op woensdag 30 januari

Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is?

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Vanaf nu is Judas ook in het theater te zien. De psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar.

Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven. Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.

"In de (voortreffelijke) bewerking van Sophie Kassies speelt de cast bewonderenswaardige en geloofwaardige rollen."
AD
"Judas is buitengewoon knap gemaakt en het kijken ernaar een indringende ervaring."
Trouw
"Of je het boek nu wel of niet gelezen heb, Judas is een aangrijpende, emotionele en vooral zeer geloofwaardige voorstelling."
Theaterparadijs
"Judas laat zien hoe angst het leven van vier vrouwen beheerst."
NRC
Meer informatie is te vinden op
judasintheater.nl
Terug naar het programmaoverzicht