Kruistocht in Spijkerbroek (7+)

De familiemusical ‘Kruistocht in Spijkerbroek’ is al vele jaren een dikke theaterhit. Het verhaal is gebaseerd op het bekroonde jeugdboek van Thea Beckman. Van dit boek zijn maar liefst een half miljoen exemplaren verkocht. Ook dit seizoen wordt de musical gespeeld door het Nationaal Jeugd Musical Theater.

Leef deze middag mee met de 15-jarige Dolf die in een tijdmachine stapt en in een middeleeuwse kinderkruistocht belandt. De kinderen zijn op weg van Keulen naar Jeruzalem. De reis is lang, zwaar en gevaarlijk, maar Dolf gebruikt zijn moderne kennis om de kinderen te helpen bij het trotseren van hoge bergen, gevaarlijke ziektes en aanvallen van rovende ridders. Naarmate de kruistocht vordert, realiseert Dolf zich meer en meer dat het gevaar niet van buitenaf komt, maar zich in de kruistocht zelf bevindt.

'Kruistocht in Spijkerbroek' is een echte aanwinst voor de jeugd (…) het theaterstuk wordt uitstekend neergezet en boeit twee-en-een-half uur. Je wordt echt meegezogen in het verhaal en vergeet soms dat je in het theater zit.
Weekblad Regio Oss
Meer informatie is te vinden op
kruistochtinspijkerbroek.nl
Terug naar het programmaoverzicht