Lakshmi

Adem

Wat goed is, komt snel. Die uitdrukking is zeker van toepassing op Lakshmi Swami Persaud. Een talentvolle singer-songwriter met een prachtige stem en sterke songs.

Ze werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en haar debuutalbum kreeg veel bijval van Leo Blokhuis en Eric Corton: “Bezwerend mooie muziek (…) Een debuut waar je niet om heen kan.” Lakshmi’s persoonlijke, poëtische verhalen zijn verpakt in donkere, elektronische popmuziek. Lana Del Rey meets Warhaus meets Massive Attack. Wij durven op onze beurt wel een vergelijking met een jonge Wende Snijders te maken! Dit seizoen is ze met het programma ‘Adem’ voor het eerst in de theaters te zien.

"In de Griekse mythologie waren Sirenen dodelijke waterwezens die met hun prachtige gezang zeelieden naar de diepte lokten, met de dood tot gevolg. Die verhalen inspireerde LAKSHMI voor haar tweede album Siren, waarin ze het wonderschone natuurlijk laat rijmen op het duistere, en omarmt ze het grillige raakvlak van die twee. En als ze dan toch zo diep op de bodem is, graaft ze naar haar puurste emoties en brengt ze naar het oppervlak."
LLUID
"De intrigerende 'elektro-pop-noir' van Lakshmi is met deze tweede langspeler nóg intrigerender geworden. De samenwerking van de zangeres/liedjesmaker met producer Thijs Lodewijk en andere artiesten is een schot in de roos."
Music Maker
"Dat de jonge Haarlemse kiest voor het pluche is logisch: haar donkere luisterliedjes, pop noir in het verlengde van Lorde en Lana del Rey, komen daar het best tot zijn recht. Haar nieuwe album Siren bevat in ieder geval ruim voldoende ingrediënten voor een spannende voorstelling."
OOR
“Vorig jaar kwam LAKSHMI met haar prachtige gelijknamige debuut. Gelukkig komt ze een jaar later snel met opvolger Siren, want we kunnen er geen genoeg van krijgen. Op het tweede album weet Lakshmi de juiste elementen uit de pop-, elektronica-, en singer-songwriter werelden te combineren tot een weergaloos geheel.”
Plato Mania
Meer informatie is te vinden op
lakshmimusic.com
Dit kan je ook interesseren:
Zangeres Joia
zaterdag 8 december 2018
Terug naar het programmaoverzicht