Muzikale ode aan Lennaert Nijgh

‘Het Land van Maas en Waal’, ‘Avond’, ‘Malle Babbe’, ‘Meester Prikkebeen’, ‘Testament’, ‘Pastorale’, ‘Verdronken vlinder’, ‘Een meisje van zestien’, ‘Liefde van later’ en ‘Welterusten mijnheer de President’.

Al deze nummers staan in ons geheugen gegrift en zijn geschreven door misschien wel de beste tekstschrijver die Nederland ooit gekend heeft: Lennaert Nijgh. Vijftien jaar na zijn overlijden herdenken we deze fantastische tekstschrijver met een groots eerbetoon: ‘Een tip van de sluier’. Sjors van der Panne, Jim de Groot, Izaline Calister én Lennaert Nijgh’s laatste vrouw zangeres Josee Koning zullen zowel zijn grote hits als zijn wat minder bekende werk ten gehore brengen. De regie van dit theaterconcert is in handen van Leoni Jansen.

“Tekstdichters van het kaliber van Lennaert Nijgh zijn zeldzaam. Hij staat na al die jaren nog altijd ongenaakbaar bovenaan.”
cabaret.nl
“De stemmen bij elkaar klinken krachtig en fraai: Solo, in duo’s en met z'n allen.”
theaterparadijs.nl
“Na zoveel jaar word je in het theater opnieuw geraakt door Nijghs teksten over visioenen van sprookjesachtige liefdesnachten en de geur van vers brood en honing daarna.”
De Volkskrant
Dit kan je ook interesseren:
René van Kooten
zaterdag 24 maart 2018
Terug naar het programmaoverzicht