Live Cinema Ballet | Het Dante Project

Een live cinema-balletuitvoering door The Royal Ballet Londen

De encore versie van deze cinema-operauitvoering is 3 juni te zien.

Theater De Lievekamp brengt in seizoen 2019/2020 opnieuw hoogwaardige opera’s en meeslepende balletten van The Royal Opera House uit Londen. Al deze producties worden door middel van live-streaming op het filmdoek van onze Rabo Zaal vertoond. Opera en ballet door live-streaming: het is een fantastisch fenomeen. De dramatiek, de passie, de emoties: op het witte doek worden ze levensecht. U krijgt een blik op het toneel die u zelfs vanaf de beste plaatsen in het theater niet krijgt. U kijkt de zangers en dansers recht in het gezicht. U voelt hun adem, u ervaart hun kunst en talent. Een unieke belevenis.

THE ROYAL OPERA HOUSE LONDON – ENCORE
Enkele dagen na de live-uitvoering vertonen wij dezelfde opera- of balletvoorstellingen nogmaals op het witte doek, maar dan als een ‘encore-versie’. Dezelfde productie door The Royal Opera House of London, echter deze keer niet live maar via een integrale versie in de herhaling.

Cinema Ballet | Het Dante Project

In zijn nieuwe werk creëert de baanbrekende Resident Choreograaf Wayne McGregor van The Royal Ballet een wereldprimeur in samenwerking met een bekroond team – hedendaagse dirigent-componist Thomas Adès, kunstenaar Tacita Dean, lichtontwerper Lucy Carter en artistiek adviseur Uzma Hameed – om het publiek dichterbij te brengen voor Dante en zijn buitengewone visie.

Dante’s Divine Comedy is een epische reis door het hiernamaals: het omvat het gruwelijke drama van Inferno en zijn verdoemden, de lyrische mystiek van pelgrims op de berg Purgatorio en de oogverblindende sferen van Paradiso met hun eindeloze configuraties van licht.
Het gedicht is geïnspireerd op de pijn van Dante’s eigen ballingschap en volgt zijn weg van crisis naar openbaring, geleid door zijn literaire held Virgil en zijn verloren liefde Beatrice.

 

Terug naar het programmaoverzicht