Musical Evita

met Brigitte Heitzer en René van Kooten

Deze voorstelling wordt ook gespeeld op vrijdag 19 & zaterdag 20 oktober.

Met trots kondigen we aan dat de musical ‘Evita’ dit seizoen in De Lievekamp gespeeld wordt. Het is het meesterwerk van Tim Rice en Andrew Lloyd Webber, met hits als ‘Don’t cry for me Argentina’ en ‘You must love me’. Deze nieuwe Nederlandse versie wordt een groots opgezette productie waarin de hoofdrollen worden gespeeld door Brigitte Heitzer en René van Kooten.

‘Evita’ vertelt het verhaal van de Argentijnse Eva Duarte, die op jonge leeftijd van een klein dorpje naar de hoofdstad Buenos Aires verhuist. Daar probeert ze haar ambities om actrice te worden te verwezenlijken. Op het moment dat ze in 1944 kolonel Juan Perón leert kennen, neemt haar leven een drastische wending. Ze weet zijn hart voor zich te winnen en wordt twee jaar later, als Perón president wordt, de First Lady van Argentinië. Ze was geliefd bij haar volk, gehaat door de elite en is tot op de dag van vandaag omstreden. Een vrouw die tot het uiterste ging, die jong stierf en altijd een mythe bleef. In onze tijd van machtige vrouwen als Hillary Clinton, Angela Merkel, Theresa May, Madonna en Claire Underwood toont ‘Evita’ iemand die hen voorging in niet te stuiten ambitie. Mis ’t niet!

Aanvankelijk zou Marijn Brouwers de rol van Juan Perón vertolken. Door omstandigheden heeft hij zijn rol moeten teruggeven. Paul Donkers (succesvol in onder andere Les Miserables, Cats, Sister Act, On your Feet) zal hem vervangen.

Meer informatie is te vinden op
evitademusical.nl
Dit kan je ook interesseren:
Musical Soof
vrijdag 14 december 2018
Terug naar het programmaoverzicht