NTGent met 'Gif'

Subliem toneel door Vlaams topgezelschap!

Indrukwekkend toneel door misschien wel het beste toneelgezelschap van Vlaanderen. We hebben het over de productie ‘Gif’ door NTGent. Het is een succesvolle voorstelling, maar ook eentje die niet vrolijk stemt. Mensen huilen soms zachtjes als ze de zaal verlaten. Maar het verhaal is zó prachtig geschreven door Lot Vekemans en zó ontroerend gespeeld door Elsie de Brauw en Steven Van Watermeulen, dat iedere toneelliefhebber op het puntje van zijn stoel zit.

In ‘Gif’ maken we kennis met een man en een vrouw. Zij zijn gescheiden en hebben elkaar tien jaar niet gezien. Ze ontmoeten elkaar op de plaats waar hun enige kind begraven ligt. De reden voor hun samenkomst is een brief. In deze brief wordt de herbegrafenis van hun kind aangekondigd omdat er gif in de bodem is gevonden. Hij woont in Frankrijk en heeft er een nieuw leven opgebouwd, zij is blijven wonen in hun huis en kan de gedachte aan een nieuw leven niet verdragen. Tijdens de paar uren die ze samen hebben, tasten ze elkaar af en proberen ze hun geschiedenis op elkaar te leggen. Een aangrijpend verhaal, dat raakt aan onze diepste angsten.

“Van Watermeulen is als de man een rots in deze kolkende branding - hij speelt de rol bijna stoïcijns, met af en toe een uitbarsting. De Brauw laat alle facetten van haar onderdrukte wanhoop zien.”
De Volkskrant
Meer informatie is te vinden op
ntgent.be
Terug naar het programmaoverzicht