Ontmoeting met Martin Luther King

The Mountaintop

Het is 3 april 1968. De Amerikaans dominee Martin Luther King heeft net de speech van zijn leven gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het; binnen wacht hem een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Een dag later wordt Martin Luther King om het leven gebracht.

Het bekroonde toneelstuk ‘The Mountaintop’ staat helemaal in het teken van de laatste avond uit het leven van dit icoon. In een fantasierijke hervertelling belicht schrijfster Katori Hall hoe we van gewone mensen heiligen maken. We zien ook dat heiligen gewone mensen blijken te zijn. Breekbaar, kwetsbaar, maar ook bereikbaar. Hoe één stem de wereld wilde veranderen, en hoe zijn vroegtijdige dood hem dwong het stokje door te geven aan volgende generaties. ‘The Mountaintop’ belooft een openhartige ontmoeting te worden met Martin Luther King.

Nagesprek i.s.m. Amnesty International
Speciaal voor deze voorstelling hebben de producenten in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Een peer educator van Amnesty en de 2 acteurs van de voorstelling gaan een dialoog aan omtrent mensenrechten. Het nagesprek zal ongeveer 20 á 30 minuten duren en vindt net als de voorstelling plaats in de Rabo Zaal.

Meer informatie is te vinden op
themountaintop.nl
Dit kan je ook interesseren:
Operatie Geslaagd
vrijdag 26 oktober 2018
Terug naar het programmaoverzicht