Opera De Barbier van Sevilla

De komische opera ‘De Barbier van Sevilla’ van Rossini is één van de populairste uit de geschiedenis. Dit dankt de opera aan kostelijke zangstukken vol sprankelende levendigheid en virtuoze zang. Rossini beschikte over een onfeilbaar gevoel voor muzikale humor. Een van de mooiste voorbeelden van zijn raffinement en grappige orkestrale effecten is de wereldberoemde aria van Figaro.

De opera vertelt het verhaal van de verliefde graaf van Almaviva, die de hulp inroept van de Barbier van Sevilla om hem in contact te brengen met de mooie Rosina. Dit meesterwerk van Rossini wordt deze avond gebracht door de Staatsopera van Tatarstan uit Kazan; een groots opgezette productie met een glansrol voor een aantal topsolisten. Onze nieuwe virtuele concertzaalakoestiek zorgt er voor dat u optimaal geniet van deze opera.

Door de aanschaf van zeer hoogwaardige elektronica is de virtuele akoestiek in onze Grote Zaal een nabootsing van de reflecties en galm van een echte concertzaal. Wij beloven u een ultieme operabeleving!

Meer informatie is te vinden op
operaklassiekers.nl
Terug naar het programmaoverzicht