Opera ‘Eugen Onegin’

Staatsopera van Tatarstan uit Kazan

De componist Tsjaikovski kennen we vooral om zijn balletten als ‘Het Zwanenmeer’ en ‘De Notenkraker’. Toch heeft deze Russische componist diverse opera’s op zijn naam staan, waarvan ‘Eugen Onegin’ de bekendste is.

In deze opera, gebaseerd op de gelijknamige roman van Alexander Poesjkin, maken we kennis met Tatjana, een jong meisje van adel. Zij is stapelverliefd op Eugen Onegin en schrijft hem een hartstochtelijke liefdesbrief. Zonder succes; de brief wordt door de rokkenjager hooghartig terzijde geschoven. Een aantal jaren later zijn de rollen omgedraaid. Hij wordt op slag verliefd op Tatjana en schrijft haar een liefdesbrief. Zij is echter inmiddels getrouwd en wijst hem resoluut af. Eugen blijft ontgoocheld achter. Met prachtige en meeslepende melodieën brengt Tsjaikovski de emoties van de personages tot leven. Deze opera wordt ten uitvoer gebracht door de Staatsopera van Tatarstan uit Kazan. Onze nieuwe virtuele concertzaalakoestiek zorgt er voor dat u optimaal geniet van deze opera.

Door de aanschaf van zeer hoogwaardige elektronica is de virtuele akoestiek in onze Grote Zaal een nabootsing van de reflecties en galm van een echte concertzaal. Wij beloven u een ultieme operabeleving!

Meer informatie is te vinden op
operaklassiekers.nl
Terug naar het programmaoverzicht