Robin Borneman

Pas sinds kort begrijpt dit excentrieke multi-talent zelf hoe bijzonder zijn verhaal eigenlijk is. Als nuchtere muzikant “zag hij niet hoe het verhaal in Amerika hem hier kon helpen” en “dacht hij er al die jaren verder helemaal niet over na”. Tot dit jaar toe dan. Want het is hoog tijd dat het verhaal van Robin Borneman verteld wordt.

In 2013 werd deze in Oss geboren muzikant via een YouTube filmpje ontdekt door Trans-Siberian Orchestra (TSO), een 20-koppig rock-orkest uit de Verenigde Staten en één van de meest succesvolle Amerikaanse muziekproducties ooit. De eerder dit jaar overleden oprichter Paul O’ Neill was dusdanig onder de indruk van Robins ‘whiskey voice’ dat hij hem direct een vaste plek in de band gaf.

Sindsdien toert Borneman met TSO elke winter langs uitverkochte stadions aan de Amerikaanse Oostkust, een sensationeel en explosief avontuur. In zijn eigen woorden: “Alsof je een oproep krijgt om je dienstplicht te vervullen, en bij aankomst direct wordt gepromoveerd tot generaal.”

Waar hij met TSO symfonische, progressieve rockmuziek maakt, is zijn eigen muziek een mix van donkere roots, blues, folk, country en filmmuziek. Na het succesvolle in eigen beheer uitgebrachte album ‘Home’ kreeg Borneman een platencontract aangeboden. In 2015 verscheen ‘Folklore I’ en in oktober 2017 kwam ‘Folkore II’ uit. “Een zowel muzikale als lyrische trip die je niet in de koude kleren gaat zitten” belooft hij. In zijn meeslepende nummers vol dynamiek beschrijft en bezingt de eigenzinnige Borneman zijn moed, wanhoop, angst en liefde voor de wereld.

Meer informatie is te vinden op
robinborneman.com Robin Borneman op Facebook
Terug naar het programmaoverzicht