Rutger Bregman's Next Idea

Lezing

Deze lezing is een initiatief in samenwerking met Bibliotheek Oss.

Dit najaar verschijnt het nieuwste boek van historicus Rutger Bregman: ‘De meeste mensen deugen’. Daarin zal hij evenals in ‘Gratis geld voor iedereen’ een gedachte naar voren brengen die voor veel opschudding en debat zal zorgen. Een idee dat het in zich heeft ‘de wereld’ te veranderen. Vijf jaar geleden werd het basisinkomen door velen weggelachen, momenteel wordt er overal over gesproken en mee geëxperimenteerd.

Rutger vertelt deze avond over zijn nieuwste boek. Rutger Bregman schrijft voor De Correspondent en trekt de hele wereld over om over zijn ideeën met zeer uiteenlopende personen in debat te gaan. Legendarisch is inmiddels zijn optreden tijdens het World Economic Forum in Davos en zijn aanvaring met Tucker Carlson van Fox News. Zonder enige twijfel zal hij tot 17 september nog vaker ‘het nieuws’ halen.

Rutger Bregman sprak twee keer eerder in Oss. In 2013 en 2014. Sindsdien heeft hij in binnen- en buitenland velen met zijn ideeën weten te bereiken. Rutger maakt deel van een internationale golf jonge mensen die op tal van terreinen vaak oudere mensen voorhouden hoe dingen heel anders geregeld zouden moeten worden. Op weg naar een next society zijn deze frisse, onorthodoxe, verrassende en warme gedachten meer dan nodig.

Foto: Maartje ter Horst

Terug naar het programmaoverzicht