Rutger Bregman | Correspondent College

De meeste mensen deugen

Dit theatercollege is een initiatief in samenwerking met Bibliotheek Oss.

In september publiceert Rutger Bregman zijn nieuwe boek ‘De meeste mensen deugen’ bij De Correspondent. Daarin zal hij – net als in ‘Gratis geld voor iedereen’ – weer een gedachte naar voren brengen die voor veel opschudding en debat zal zorgen. Een idee dat het in zich heeft de wereld te veranderen!

Deze avond komt Rutger Bregman met een radicaal idee. Een idee waar machthebbers al eeuwen bang voor zijn. Waar religies en ideologieën zich tegen hebben gekeerd, media maar weinig over berichten en de geschiedenis één lange ontkenning van lijkt. Het idee: de meeste mensen deugen. Met overdonderend bewijs en verrassende verhalen uit de geschiedenis, psychologie, biologie en economie laat Bregman in dit theatercollege zien dat mensen niet geneigd zijn tot het slechte maar juist tot het goede. Na deze avond weet je dat de wereld radicaal kan veranderen en kijk je voor altijd anders naar het nieuws, de politiek, en de wereld om je heen.

Rutger Bregman is historicus. Zijn bestseller ‘Gratis geld voor iedereen’ verscheen in 32 landen. Bregman schrijft voor De Correspondent en trekt de hele wereld over om over zijn ideeën met zeer uiteenlopende personen in debat te gaan. Legendarisch is inmiddels zijn optreden tijdens het World Economic Forum in Davos en zijn aanvaring met Tucker Carlson van Fox News.

Foto: Maartje ter Horst

Terug naar het programmaoverzicht