Suzan & Freek

Als het avond is

Met de show ‘Als Het Avond Is’ duiken Suzan & Freek dit seizoen voor het eerst de theaters in. De tour staat in het teken van de weg die ze tot nu toe samen hebben afgelegd. Van hun ontmoeting op de middelbare school tot en met het spelen van covers in bruine kroegen. Maar ook van het wereldwijd viraal gaan op het internet tot en met een nummer 1-hit met hun debuutsingle ‘Als Het Avond Is’. Met een gezonde dosis zelfspot nemen deze ‘highschool sweethearts’ je op een aanstekelijke en persoonlijke wijze mee in hun eigen verhaal.

Suzan & Freek vinden elkaar op de middelbare school, waar tijdens de muziekles de liefde voor muziek uitmondt in de liefde voor elkaar. Muziek is een hobby die steeds meer tijd in beslag neemt en vanuit hun basis in de Achterhoek groeit het aantal popzalen waar wordt opgetreden gestaag verder uit het land in tot aan de Randstad aan toe. De liefde voor elkaar en de liefde voor muziek blijven echter onverminderd groot.

Onder de noemer ‘De Minuut‘ wordt wekelijks een nieuwe cover op Facebook geplaatst, en dat blijft niet onopgemerkt. Een eigen versie van Don’t Let Me Down gaat zelfs wereldwijd viraal nadat The Chainsmokers zelf deze versie van hun liedje ontdekken en via hun social media delen, met meer dan een miljoen views tot gevolg. De Minuut met andere covers hebben hetzelfde effect. In totaal is de muziek van Suzan & Freek op Spotify al meer dan 20 miljoen keer beluisterd. Naast twee eigen uitverkochte clubtours waren Suzan & Freek ook te zien op festivals als Paaspop, Sziget in Boedapest, Concert at SEA, Bierpop en Tuckerville.

Terug naar het programmaoverzicht